Rugsėjo 15 d. įvyko LTOK vykdomojo komiteto posėdis. LTOK prezidentas A. Poviliūnas informavo, kad gautas oficialus Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) kvietimas Lietuvai dalyvauti XXX olimpiados žaidynėse Londone 2012-aisiais metais.

Visiems vykdomojo komiteto nariams pritarus, pasirašyti kvietimą ir parašu patvirtinti, kad Lietuvos sportininkai vyks į Londoną, nutarta rugsėjo 30 d., kai iki žaidynių liks 300 dienų. Tada Lietuvos tautiniame olimpiniame komitete grupei sportininkų bus įteikti ir Lietuvos olimpinės rinktinės narių ženklai.

Iš TOK gauta dar viena svarbi žinia: mūsų šalies biatlonininkė, pati besirengianti Sočio olimpinėms žaidynėms, Aliona Sabaliauskienė drauge su dar kelių šalių atstovais Tarptautinio olimpinio komiteto sprendimu patvirtinta I jaunimo žiemos olimpinių žaidynių 2012-aisiais metais Insbruke jaunaja ambasadore.

Priminsime, kad I vasaros jaunimo olimpinėse žaidynėse Singapūre Lietuvos ambasadoriumi buvo olimpinis čempionas Romas Ubartas.

Lietuvos olimpinio sporto centro direktorius Linas Tubelis informavo apie rugpjūčio 9-12 d. Londone vykusį pasaulio šalių olimpinių misijų vadovų pasitarimą, kuriame jis dalyvavo drauge su LTOK viceprezidentu Algirdu Raslanu.

A. Poviliūnas papasakojo apie pasaulio plaukimo čempionatą, kurį jie drauge su LTOK generaliniu sekretoriumi Vytautu Zuberniu Kinijos Liaudies Respublikos olimpinio komiteto pakviesti stebėjo Šanchajuje, apie mūsų plaukikų pasirodymą tame čempionate bei apie perspektyvas Londono žaidynėse.

Ataskaitą apie XI Europos jaunimo olimpinį festivalį Trabzone bei apie jaunųjų Lietuvos sportininkų šaunias pergales pateikė LTOK olimpinio sporto programų direktorius Kazys Steponavičius.

LTOK vykdomojo komiteto narys, Lietuvos lengvosios atletikos federacijos prezidentas Eimantas Skrabulis informavo apie pasaulio lengvosios atletikos čempionatą Pietų Korėjoje. Anot E. Skrabulio, Lietuvos lengvaatlečiai jau turi beveik dvidešimt tvirtų kandidatų į Londono žaidynes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją