„Kodėl Vilnius? „Ekranas“ neapsiriboja jaunųjų futbolininkų ugdymu tik Panevėžyje ar šiame regione. Klubas, dažnai Lietuvą reprezentuojantis įvairiuose tarptautiniuose Europos klubų turnyruose, perspektyvių, jaunų žaidėjų ieško visoje Lietuvoje, o Vilnius – didžiausias Lietuvos miestas, kuriame yra potencialiai daugiausia vaikų, galinčių lankyti futbolo treniruotes.

Tai jokiu būdu nereiškia, jog pats klubas persikels į sostinę, „Ekranas“ visada liks Panevėžio komanda, kurioje galėtų rungtyniauti ne tik geriausi miesto, bet ir visos šalies žaidėjai. Futbolo akademija Panevėžyje ir toliau sėkmingai tęsia savo veiklą“, - teigė FK „Ekrano“ sporto direktorius Deimantas Bička.

„Ekrano“ futbolo akademijos treniruočių ciklas grįstas ilgamete Anglijos futbolo akademijų patirtimi. Praėjusiais metais prie FK „Ekrano“ prisijungęs treneris Valdas Dambrauskas savo žinias, įgytas Anglijoje per 8 ten praleistus metus, pritaikė rengdamas akademijos treniruočių metodiką.

„Lietuvoje kuriasi futbolo akademijos, ypatingai Vilniuje jų galima suskaičiuoti gal virš 10. Norėdami atkreipti dėmesį, turime būti kažkuo išskirtiniai. Jei dirbsi pagal tą patį modelį, turėsi tokį pat rezultatą kaip ir visi“, - pokalbį apie naują futbolo akademiją pradėjo vienas FK „Ekrano“ trenerių V. Dambrauskas.

„Visų pirma, mes išsiskirsime iš kitų, jog turėsime labai akcentuotą, aiškią, jaunų futbolininkų ruošimo sistemą. Turime viziją kur norime eiti. Neužtenka jos paprastai siekti, ją įgyvendinsime etapais. Kaip mokykloje yra pirma, antra, trečia klasės ir taip toliau, lygiai taip pat ir akademijoje yra futbolo abėcėlė.

Kamuolio valdymo technika, judėjimas aikštėje, bėgimo technika, mąstymas - kiekvienas dalykas, elementas vertinamas ir analizuojamas. Bus daug bendro darbo su tėvais, jie kas 6 savaitės gaus išsamią ataskaitą, kaip jų vaikas progresuoja, kaip jis įvaldė vieną ar kitą dalyką.

Treneriai žinos, į ką jie turi daugiau kreipti dėmesį, kas 6 savaitės vyks testai, žaidėjų įvertinimai. Stengsimės kiek įmanoma futbolo akademijoje pritaikyti pažangiausias futbolininkų ruošimo programas. Manau, akademija bus perspektyvi ir geriausia Lietuvoje“, - apie kuriamą „Ekrano“ futbolo akademiją kalbėjo vienas iš komandos trenerių V. Dambrauskas.

V.Dambrauskas baigė Londono Metropolitan universitetą, sporto mokslų ir treniravimo studijas, įgijo UEFA „B“ kategorijos trenerio kvalifikaciją. Šešerius metus jis dirbo „Manchester United“ futbolo mokykloje su 12-16 metų amžiaus vaikais, treniravo „Kingsbury London Tigers“ vyrų komandą, metus dirbo „Fulham“ futbolo akademijoje, o paskutiniais metais buvo „Brentford“ klubo dviejų jaunimo komandų vyriausiu treneriu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją