Dalyviai pasveikino marijampoliečius su ilga futbolo istorija, dalijosi prisiminimais apie sužaistas rungtynes, įvairius atsitikimus ir šiuolaikinei Marijampolės futbolo kartai linkėjo pratęsti gražias futbolo tradicijas.

LFF vadovai ir miesto valdžios atstovų įteikė padėkos raštus daugeliui nusipelniusių Marijampolės futbolo žmonių, o Marijampolės apskrities futbolo federacijos prezidentas Romas Kukis apdovanotas LFF III laipsnio ordinu.

Vienas renginio akcentų – naujos knygos „Futbolas Sūduvos krašte. 1921-2011“ pristatymas. Knygos apimtis – 540 puslapių, joje apie 400 istorinių nuotraukų, kuriose galima išvysti pirmųjų Marijampolės komandų nuotraukas ir dabartinės „Sūduvos“ komandos pergalių akimirkas, dalyvavimus Europos taurių turnyruose. Visiems renginio dalyviams padovanotos knygos.

Knygos autorius Gediminas Kalinauskas papasakojo apie knygos kūrimo peripetijas, leidinyje surinktus faktus ir akcentus. Futbolo istorikas ir statistikas pažymėjo, kad tai enciklopedinis leidinys, kuriame yra sukaupta itin daug statistinės medžiagos apie šio krašto futbolą, komandas, jų pasiektus rezultatus, žaidėjus.

Jubiliejinų renginių programoje taip pat buvo šeimų, mergaičių ir berniukų komandų varžybos, draugiškos rungtynės tarp Lietuvos Respublikos Seimo ir Marijampolės futbolo veteranų komandų. Šventę vainikavo Lietuvos A lygos čempionato rungtynės tarp „Sūduvos“ ir „Mažeikių“.