Pirmieji ankstyvą rytą startavo maratono (42,195 km), pusmaratonio (21,094 km), maratono estafetės (4 po 10,550 km) ir politikų bėgimo dalyviai, kurie turėjo įveikti ketvirtį maratono – 10,550 km.

Pirmasis finišo liniją kirto Anykščių rajono Tarybos narys, graikų-romėnų imtynių čempionas Arvydas Krikščiūnas (0:42:23). Antrąją vietą užėmė Šiaulių Tarybos narys Jonas Novogreckis (0:43:06), trečiasis atbėgo Seimo narys Vytautas Galvonas (0:45:18). Po pergalingo finišo, A.Krikščiūnas sakė, kad jo tikslas buvo garbingai įveikti distanciją.

„Reguliariai sportuoju – ne tik bėgioju, bet ir užsiimu imtynėmis, krepšinį pažaidžiu, visą laiką judu. Galbūt tai ir padėjo laimėti bėgimą“, – kalbėjo anykštėnas.

Politikai varžėsi dėl specialios Seimo taurės. Planuojama, kad politikų bėgimas taps tradicine Vilniaus maratono rungtimi.

Tikras trileris vyko pusmaratonio varžybų trasoje. Tik prieš pat finišo tiesiąją, vos penkiolika sekundžių, Darius Sadeckas įveikė pernai metų pusmaratonio rungties nugalėtoją Aurimą Skinulį (1:09:49). Nugalėtojo laikas – 1 val. 9 min. 34 sek. Trečiasis finišavo Jonas Vytautas Gvildys (1:11:20).

„Bėgau tolygiu tempu, pajutau, kad artėjant prie finišo gerai jaučiuosi, todėl pagalvojau, kad gali pavykti nugalėti. Paskutiniame kilometre spurtavau ir Aurimas „nebeužsikabino“. Tikriausiai šiandien buvo mano diena“, – po finišo džiaugėsi nugalėtojas D.Sadeckas.

Moterų tarpe pusmaratonio distancijoje be didesnės konkurencijos nugalėjo Gailutė Keliuotienė. Jos laikas – 1 val. 31 min. 25 sek. Moteris džiaugėsi puikiu oru ir iškovota pergale.

„Sunkiausia buvo įveikiant penkioliktą kilometrą, bet paskui atsigavau, įgyjau antrą kvėpavimą ir sėkmingai finišavau. Gaila tik, kad konkurencijos trūko. Mano tikslas buvo bėgti greičiau nei per pusantros valandos, gaila, kad pritrūko vos minutės ir kelių sekundžių“, – šypsojosi G. Keliuotienė.

Antroji pusmaratonio rungtyje finišavo Olga Ziuganova (1:34:26), trečioji – Giedrė Kazlauskaitė (1:34:35).

Maratono estafetės bėgime triumfavo draugų kompanija, šmaikščiai pasivadinusi „Greiti ir padusę“. Petras Gliebus, Remigijus Kančys, Justinas Krinižauskas ir Regimantas Tarasevičius distanciją įveikė per 2 val. 27 min. ir 28 sek.

„Šiandien trikriausiai buvome labiau greiti nei padusę, – juokavo vaikinai. – Iš tiesų tai tikėjomės laimėti pirmąją vietą, nuo pirmojo etapo išbėgome į priekį ir stengiamės, kad niekas nepavytų“.

Maratono distancijos nugalėtojo laurai šiemet atiteko svečiui iš Baltarusijos Dmitrijui Hryhoryevui. Bėgikas 42,195 km įveikė per 2 val. 34 min. 40 sek. Sportininkas po sėkmingo finišo gaudydamas kvapą prisipažino, kad sunkiausi buvo paskutiniai 5 kilometrai.

„Man visada ši atkarpa yra sunkiausia. Jaučiau didelę lietuvių konkurenciją, visą laiką bėgome šalia, tačiau baigiantis distancijai pavyko atsiplėšti. Reikėjo gerokai pakentėti, bet man pasisekė“, – džiaugėsi baltarusis.

Antrasis finišavo Saulius Valalis. Buvęs ėjikas maratoną bėgo pirmąjį kartą, todėl pasiektu rezultatu (2:35:09) sportininkas buvo itin patenkintas.

„Pradžioje galėjau bėgti šiek tiek greičiau, bet kadangi šis maratonas man yra pirmasis, šiek tiek taupiau jėgas. Iki trisdešimto kilometro buvo labai smagu, gera bėgti, o paskutinius dešimt jau reikėjo iš širdies padirbėti. Dabar labiausiai noriu pailsėti, bet tikriausiai tai bus pirmas, bet ne paskutinis mano įveiktas maratonas“, – žadėjo sportininkas.

Trečiasis finišo liniją kirto pernai metų Vilniaus maratono nugalėtojas Tomas Venckūnas. Distanciją jis įveikė per 2 val. 37 min. 34 sek.
Maratono distanciją įveikė ir TV3 laidos „Akistata“ vedėjas Kristupas Krivickas. Žurnalistas džiaugėsi, kad pavyko pasiekti savo tikslą – distanciją įveikti per keturias valandas.

Moterų maratono bėgikių tarpe, kaip ir pernai, distanciją greičiausiai įveikė Modesta Kaminskienė. Bėgikė šiemet distanciją įveikė septyniomis minutėmis greičiau – per 3 val. 7 min. 28 sek.

„Varžovės žinomos, situacija buvo aiški, tik gaila gaila, kad trūko varžovių, beveik visą laiką bėgau viena. Dažniausiai tempą padeda palaikyti vyras, bet šiuo metu jis yra išvykęs iš Lietuvos, todėl negalėjo bėgti kartu. Tačiau pasiektu laiku esu patenkinta“, – sakė bėgikė.

Pernai iškovotą antrosios vietos laimėtojos vardą išsaugojo ir kaunietė Sada Bukšnienė (3 val.18 min.11 sek.). Trečioji finišavo Renata Siliuk – 3 val. 20 min. 51 sek.

Trumpiausia, mini maratono distancija (4 km), buvo skirta „AVON žygiui prieš krūties vėžį paminėti“. Dalyviams, kurių šiemet dalyvavo taip pat rekordinis skaičius (virš tūkstančio bėgikų), startą davė lietuvių liaudies folkloro dainininkė Veronika Povilnionienė. Moteris, pati įveikusi klastingą ligą, sveikino bėgimo dalyvius, padėkojo už kilnios akcijos palaikymą ir linkėjo visiems sveikatos.

Nuo starto šūvio praėjus 12 min. 10 sek. pirmasis finišavo Paulius Bieliūnas. Antrasis liko Darius Pavliukovičius (0:12:34), trečiasis – Andrejus Jegorovas (0:12:40).

„Visiškai nesitikėjau, ruošiausi visai kitam nuotoliui, estafetei, todėl labai nuoširdžiai džiaugiuosi, kad pavyko laimėti. Nerealu“, – džiūgavo nugalėtojas.

Vos po minutės finišavo ir pirmoji mergina – Vaida Žūsinaitė. Bėgikė, distanciją įveikusi per 13 min.10 sek., antrą kartą tapo šios rungties nugalėtoja. Antroji finišo liniją kirto Rasa Batulevičiūtė (0:14:24), trečioji – Violeta Godlevska (0:14:27).

„Nebuvo labai sunku bėgti, nes daugeliui bėgikų sezonas jau pasibaigęs, o man – dar ne. Stengiausi distanciją įveikti kuo greičiau, smagu, kad mane aplenkė tik keturi vaikinai“, - šypsojosi nugalėtoja.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją