Šeštadienį ryte šuolių į tolį varžybose 25 metų lietuvė geriausiu pirmuoju bandymu nuskriejo 6m 30cm ir tik dešimčia centimetrų atsiliko nuo asmeninio pasiekimo. Trečiuoju mėginimu ji nušoko tik centimetru arčiau, dar sykį pademonstruodama gerą formą.

Po penkių rungčių surinkusi 4703 taškus, A.Skujytė pralaimi tik aiškioms varžybų lyderėms - švedei Carolina Kluft (Karolinai Kliuft, 5208 tšk.) ir britei Kelly Sotherton (Keli Soterton, 4879 tšk.).

"Esu patenkinta, manau, kad šuoliuose pasirodžiau neblogai, beveik pakartojau asmeninį rezultatą", - patenkinta Eltai sakė A.Skujytė.

Kodėl pradžia buvo tokia nesėkminga?

"Viskas labai greit keičiasi, taip būna dažnai. Po dviejų rungčių tikrai buvau ne nuotaikoje, o dabar atsirado ir nuotaika, viskas atrodo gerai. Beliko pora rungčių ir...", - svajingai sakė septynkovininkė.

Paklausta, ar prieš Atėnų olimpiadą įsivaizdavo, kad olimpinėse žaidynėse gali būti tokia situacija, kaip dabar, ji sakė, kad galėtų būti dar truputį geriau, nes gaila pirmosiose rungtyse prarastų taškų, ypač šuoliuose į aukštį.

Lengvaatletė teigė, kad liko labai patenkinta pasirodymu 200 m bėgime šeštadienį, kai pagerino asmeninį rekordą.

"Įdomiausia, kad ėjau į šį startą be ypatingų vilčių, galvojau, kad "išmaudys" mane konkurentės, - kalbėjo A. Skujytė. - O atsitiko taip, kad aš jas visas "išmaudžiau".

Austra prisipažino, kad treneris Aleksas Stanislovaitis jai nesako konkrečių varžovių surinktų taškų, tačiau pats viską atidžiai analizuoja ir jau sakė, jog ieties metime kelios pagrindinės konkurentės yra silpnesnės.

Į klausimą, ar jaučia, kad medalis yra čia pat, sportininkė sakė, kad "vilčių visada yra, tačiau geriau apie tai daug negalvoti".

Kaip ji pati prognozuoja pasirodymą ieties metimo sektoriuje šeštadienį vakare?

"Sunku atspėti, kaip bus, tačiau tikiuosi, kad mesdama ne iš penkių žingsnių, o taip, kaip mokino lietuviai, numesiu toliau. Bet tai labai jautri rungtis, reikia "pataikyti", - sakė A. Skujytė.

Jos asmeninis rekordas šioje rungtyje (48 m 17 cm) yra 7-8 metrais geresnis nei trijų iš keturių artimiausių konkurenčių. Realiausia, kad dėl bronzos Austrai teks kovoti su gerai mėtančia ietį ukrainiete Natalija Dobrynskaja, kuri dabar yra šešta, atsilikdama nuo mūsiškės 59 taškais.

Viskas spręsis paskutiniojoje rungtyje - 800 m bėgime, kuriame visos lyderės bėgs kartu.

"Dabar laukia masažas, pavalgysiu, pamiegosiu ir lauksiu vakarinio starto", - sakė A. Skujytė, palikdama stadioną iki vakaro.

Beje, ieties metimo varžybose ji rungtyniaus B grupėje ir varžybas pradės 19.45 val., jau žinodama kelių konkurenčių iš A grupės rezultatus. 800 m bėgimo trečiasis bėgimas, kuriame kartu rungtyniaus visos lyderės, prasidės 21.54 val.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją