Atsakomosios rungtynės po savaitės (rugsėjo 10 dieną) vyks Makedonijoje.

Į pagrindines varžybas pateks porų nugalėtojos. Pagrindinės kovos prasidės spalio pradžioje.

Europos taurių laimėtojų taurės pirmo etapo rungtynės susilaukė ne tik Lietuvos, bet ir Makedonijos sporto mėgėjų dėmesio, palaikyti savo komandos į Garliavos sporto centrą atvyko keliolika makedonų.

Rungtynių pradžia sėkmingiau susiklostė Garliavos ekipai: pirmą mačo įvartį nuo 6 metrų linijos pelnė Indrė Mockevičiūtė. HC „Garliavą-SM“ į priekį išvedė tolimas Daivos Butėnaitės šūvis (2:1), po kurio ekipos apsikeitė netaikliais metimais. Po kurio laiko D. Butėnaitė pelnė dar vieną įvartį ir rezultatas tapo 3:1.

Patikimai savo vartus gynė Roberta Sadauskaitė. 7-ą minutę makedonės sumažino atsilikimą iki vieno įvarčio, tačiau D. Butėnaitė ir vėl privertė varžovių vartininkę traukti kamuolį iš vartų tinklo – 4:2.

Varžovėms ypač sunkiai sekėsi stabdyti prie 6 metrų linijos žaidusią I. Mockevičiūtė, dažnas bandymas ją sulaikyti baigdavosi 2 minučių pašalinimais. Po dviejų iš eilės I. Mockevičiūtės įvarčių HC „Garliava-SM“ išsiveržė į priekį - 6:3.

Po kelių sėkmingų epizodų atakoje lietuvių puolimas ėmė strigti, nuo didesnių problemų gelbėjo tik varžovių klaidos ir patikimas vartininkės žaidimas.

18-ą pirmo kėlinio minutę dar vieną įvartį, šį kartą nuo 7 metrų žymos pelnė I. Mockevičiūtė – 9:6. Po šio epizodo Garliavos ekipa įkrito į duobę, žaidimas puolime nebesiklijavo, tuo tarpu varžovės vieną po kito siuntė kamuolius į R. Sadauskaitės ginamus vartus.

Daugiau nei dešimt minučių trūkusį įvarčių „badą“ nutraukė tik taiklus Jurgitos Daugėlaitės metimas paskutinę pirmo kėlinio minutę – 10:12.

Antras kėlinys prasidėjo taikliu makedonių metimu nuo 6 metrų linijos. Kiek vėliau už grubų žaidimą iš aikštelės buvo pašalinta Savica Mrkič, tačiau ir tai negelbėjo: po dar vieno netaiklaus perdavimo lietuvės buvo priverstos grįžti į gynybą.

36-ą minutę varžovę „išmaudė“ ir gražų įvartė pelnė Gintarė Onusaitytė, kiek vėliau itin sudėtingą metimą pataikė D. Butėnaitė – 12:14.

Po to HC „Zito Prilep“ ekipa sugebėjo nutolti 12:16, tačiau J. Daugėlaitės ir D. Butėnaitės metimai grąžino 2 įvarčių varžovių pranašumą – 14:16. Skirtumas nuolat svyravo tarp 3 ir 2 įvarčių.

Rungtynių pabaigoje lietuvės turėjo galimybę varžovių persvarą sumažinti iki minimumo, tačiau trūko tikslumo perduodant kamuolį. 59-ą minutę makedonės įgijo 4 įvarčių persvarą – 17:21. Visgi Garliavos ekipai pavyko sumažinti atsilikimą, o paskutinį tašką rungtynėse padėjo G. Onusaitytė – 19:22.

Taigi norint patekti į kitą turnyro etapą HC „Garliavai-SM“ Makedonijoje teks likviduoti 3 įvarčių deficitą.

Po rungtynių pakalbinta Lietuvos klubo vyriausia trenerė Rita Urnikienė teigė, jog jos komandai pritrūko laiko ruošiantis šiai dvikovai.

„Mums pritrūko treniruočių su kamuoliais, draugiškų rungtynių ir žaidybinės praktikos. Daugybė mūsų metimų skriejo tiesiai į varžovių vartininkę“.

Rezultatas:

HC „Garliava-SM“ - HC „Zito Prilep“ - 19:22 (10:12).

HC „Garliava-SM“ Daiva Būtėnaitė 7, Indrė Mockevičiūtė 5, Jurgita Daugėlaitė 3, Gintarė Onusaitytė 2, Diana Šatkauskaitė ir Monika Kairytė po 1 įvartį.

HC „Zito Prilep“: Andrea Klikovač 5, Ivana Petkovska 4, Marija Steriova, Bijana Pavicevič ir Kristina Ilijevska po 3, Tamara Stojanovič 2, Slavica Mrkič ir Marija Kogoj po 1 įvartį.

Kita šio atrankos etapo pora „Initia Hassel“t (Belgija) ir Novo Mesto ZKR „Krka“ (Slovėnija) žaidžia vėlai vakare Belgijoje. Šioms rungtynėms teisėjauja Lietuvos arbitrės Aušra Žalienė ir Viktorija Kijauskaitė, kurioms vasaros viduryje buvo suteikta EHF teisėjų kategorija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją