Už paskutinį šių sportininkų laimėjimą pasaulio baidarių ir kanojų sprinto irklavimo čempionate jiems priklausytų 7 tūkst. litų premija. Vis dėlto už nuoseklias ir daugkartines pergales, sporto šakos populiarinimą ir Lietuvos vardo garsinimą departamentas Vyriausybei siūlo skirti šiems sportininkams 20 tūkst. litų premiją.

„Tai jau ne pirmas atvejis, parodantis, kad sportininkų pasiekimai gali būti išskirtiniai, todėl teikiame ir nutarimo projektą, nustatantį didesnių premijų tokiais atvejais skyrimo tvarką. Kartu užsibrėžiame išanalizuoti dabar galiojančius premijų dydžius, kad ateityje išimtys būtų kuo retesnės“, – sakė KKSD generalinis direktorius Klemensas Rimšelis.

Pagal iki šiol galiojusią tvarką medalius iškovojusiems olimpinių sporto šakų neolimpinių rungčių sportininkams premijos buvo skiriamos, jeigu sporto varžybose dalyvavo ne mažiau kaip 32 varžovai iš ne mažiau kaip 16 valstybių.

Dabar reikalavimai tokiose rungtyse – ne mažiau kaip 16 varžovų iš ne mažiau kaip 16 valstybių. Šių metų pasaulio baidarių ir kanojų sprinto irklavimo čempionate dalyvavo 18 varžovų iš 18 šalių, tuo tarpu birželį vykusiame Europos čempionate – tik 9 varžovai iš 9 šalių.

Vyriausybei teikiamas ir parengtas nutarimo projektas, kuriame numatoma galimybė esant išskirtinėms aplinkybėms, departamento siūlymu ir motyvuotu vidaus reikalų ministro teikimu Vyriausybei priimti sprendimą skirti didesnę nei yra numatyta premiją didelio meistriškumo sportininkams ir kitiems rinktinės nariams arba skirti premiją už kitus nei numatyta pasiekimus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją