Burlentininkai plaukė maršrutu Šventoji - Klaipėda - Šventoji, jėgos aitvarų lentynės vyko trumpesnėje trasoje - Šventoji - Palangos tiltas - Šventoji. Iš 60 užsiregistravusių maratono burlentininkų kvalifikacinius plaukimus baigė 28. Maratoną ypač sunkiomis sąlygomis įveikė tik 5 dalyviai. Jėgos aitvarų rungtyje startavo 18 sportininkų, finišą pasiekė 12 iš jų.

Burlenčių maratoną laimėjęs Mantas Gresevičius visą atstumą nuplaukė per 2 val. 15 min. Antras buvo Gintas Lapėnas (Vilnius), trečias - Audrius Menkevičius (Vilnius). Ilgą laiką pirmavęs didžiojo maratono dalyvis Arūnas Rinkevičius už Palangos tilto buvo tiesiog "suvalgytas" milžiniškos bangos, tačiau po remonto krante grįžo į rungtynių trasą ir sugebėjo pirmasis baigti mažąjį maratoną (Šventoji - Palangos tiltas - Šventoji).

Jėgos aitvarų maratono nugalėtoju tapo daugkartinis Lietuvos burlenčių slalomo čempionas klaipėdietis Viktoras Šeputa, antrą vietą užėmė kretingiškis Tomas Navasaitis, trečias buvo Egidijus Vengrys iš Panevėžio.

Šeštadienį taip pat vyko burlenčių slalomo ir burlenčių kroso varžybos. Slalome nugalėtoju tapo vilnietis Mindaugas Karbauskas, burlenčių krose - vilnietis Tomas Sakalauskas.

Maratonas vyko ypač sudėtingomis sąlygomis. Dėl toliau nuo kranto jūroje siautusios audros ir milžiniškų bangų, visi varžybų dalyviai turėjo dėvėti gelbėjimosi liemenes, šalmus ir turėti su savimi mobilųjį telefoną neperšlampamame dėkle. Poilsiaujantieji tokių priemonių neturėjo, bet į audringą jūrą lindo pamiršę atsargumą. Varžybų metu burlentininkas iš Klaipėdos išgelbėjo du pavojuje atsidūrusius vaikus.

Pirmąjį burlenčių ir jėgos aitvarų maratoną Baltijos jūroje organizavo viešoji įstaiga “Vėjas Galvoje”, vienijanti šio sporto mėgėjus. Varžybas rėmė AB „Vartų technika”

VĮ “Vėjas Galvoje” siekia populiarinti šią originalią sporto šaką Lietuvoje, todėl Elektrėnų ežere nuo 2001 m. veikia buriavimo mokykla. Čia šio sporto pradžiamokslį gavo jau apie 300 žmonių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją