"Rungtynės buvo nevykusios, tačiau svarbiausiose varžybose yra buvę ir blogiau, - taip mačą su Angola apibendrino vyriausiasis treneris Antanas Sireika. - Sunku žaisti su komanda, kuri neturi ką prarasti".

Treneris pripažino, kad ir mūsų krepšininkai kiek pervertino savo jėgas, tačiau svarbiausia, kad pavyko susikaupti ir laimėti.

Rinktinės vadovas Algimantas Pavilonis irgi priminė sunkų startą pernai Europos čempionate, nelengva būdavo ir olimpinių turnyrų pradžia.

Kapitono Sauliaus Štombergo teigimu, jam dar niekad neteko žaisti devintą ryto. Rengdamasi šiam išbandymui, komanda jau šeštadienį bandė gyventi pagal tokį ritmą.

"Žaidėm blogai, bet gale susikaupėme ir laimėjome", - sakė jis.

Angolos rinktinės treneris portugalas Mario Palma (Marijas Palma) dėl pralaimėjimo buvo linkęs kaltinti teisėjus - prancūzę ir kiną. Jis piktinosi, kad pražangos buvo skiriamos ne atakų metu, tiesiog "už nieką". Lietuviai metė net 50 baudų, o afrikiečiai - vos 12.

"Mes sužaidėme tikrai gerai ir įrodėme, kodėl esame čia, - emocingai aiškino jis. - "Lietuva yra stipri komanda, tačiau žaidė ji prastai".

Jis priminė, kad Lietuvos ir Angolos ekipos jau susitiko draugiškame turnyre prieš olimpiadą, ir tada taip pat vyko atkakli kova.

"Aš manau, kad lietuviai turėtų būti tarp nugalėtojų, tačiau jiems kažkas yra atsitikę", - teigė Angolos treneris.

Rungtynes stebėjo ir Atėnuose viešintis Ministras Pirmininkas Algirdas Brazauskas su žmona Kristina, kuri fiksavo įdomiausius rungtynių momentus vaizdo kamera.

Paklaustas apie rungtynių įspūdžius A. Brazauskas Eltai sakė, kad jį nustebino Angolos krepšininkų žaidimas, ypač taiklūs tritaškiai.

"Tačiau vis dėlto nugalėjo aukštas meistriškumas ir geras fizinis pasirengimas, - sakė Premjeras. - Tikrai jaudinausi dėl pergalės, nes po nesėkmės pirmosiose rungtynėse kristų komandos nuotaika, ypač jos gerbėjų".

Po pietų Premjeras ketina stebėti dviratininkių pasirodymus.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją