„Barcelona” - „Porto”

Turnyras UEFA Supertaurė
Teisėjas: Bjornas Kuipersas (Olandija)
Stadionas: „Stade Louis II“ (Monakas)
Data ir laikas: 2011.08.26 – 21.45 val.

„Barcelona“

Praėjusį sezoną katalonų klubas žaidė puikų futbolą. Komanda iškovojo ne tik Čempionų lygos taurę, kai finale 3:1 įveikė „Manchester United“ ekipą, bet ir trečius metus ir eilės triumfavo Ispanijos pirmenybėse.

Šią vasarą katalonai pagaliau įgyvendino pusantrų metų siektą tikslą ir įsigijo Londono „Arsenal“ klubo kapitoną Cescą Fabregasą. Taip pat iš „Udinese“ ekipos įsigytas puolėjas Alexis Sanchezas. Tuo tarpu puolėjas Bojanas Krkičius nusprendė persikelti į AS „Roma“ komandą.

Ispanijos „La Liga“ sezonas dėl streikų prasidės tik šį savaitgalį (dviem savaitėmis vėliau), tačiau katalonams rugpjūtis – sėkmingas mėnuo. Šią savaitę „Barcelona“ futbolininkai kėlė į viršų Joano Gamperio taurę, kai draugiškose rungtynėse 5:0 sutriuškino italų „Napoli“ ekipą.

Tačiau įdomiausias ir bene daugiausiai dėmesio susilaukęs įvykis Ispanijoje, o gal ir visoje Europoje – šalies Supertaurės rungtynėse, kuriose „Barca“ grumėsi su Madrido „Real“ klube. Katalonai šventė sunkią bendrą pergalę 5:4 (2:2, 3:2), pelnydami pergalingą įvartį besibaigiant antroms rungtynėms.

Komandos strategas Josepas Guardiola penktadienio vakaro rungtynėse turės vertis be pagrindinio vidurio gynėjų dueto – Gerardo Pique ir Carleso Puyolio. Spėjama, kad jų vietą gynybos širdyje užims gynėjas Ericas Abidalis ir saugas Javieras Macherano.

„Porto“

Praėjusį sezoną šis Portugalijos klubas laimėjo visus turnyrus, kuriuose tik žaidė. „Porto“ triumfavo šalies pirmenybėse ir Europos lygos taurnyre bei iškovojo Portugalijos taurę ir Supertaurę. Komanda buvo tiesiog nesustabdoma.

Vasarą ekipą paliko komandos pergalių kalviu vadintas vyriausias treneris Andre Villas-Boasas, kuris persikėlė į Londono „Chelsea“ klubą. Prie „Porto“ vairo stojo Vitoras Perreira, tačiau įdomu ar jam pavyks taip sėkmingai vadovauti klubui.

Turbūt didžiausią įtaką portugalų komandos puolimui turėsiantis vasaros įvykis – puolėjo Radamelio Falcao persikėlimas į Madrido „Atletico“ klubą. Šis futbolininkas praėjusį sezoną pagerino Europos lygos rekordą, kai per 14 rungtynių pelnė 17 įvarčių. Taip pat komandą paliko Rubenas Micaelis.

Naujasis 2011-2012-ų metų sezonas „Porto“ futbolininkams prasidėjo puikiai. Rugpjūčio pradžioje „mėlyni ir balti“ laimėjo Portugalijos Supertaurę, o vėliau šventė dvi pergales prieš Gimaraješo „Vitoria“ ir „Gil Vicente“ klubus šalies lygos čempionate.

Treneris V. Perreira UEFA Supertaurės rungtynėms turi platų futbolininkų pasirinkimą, nes mače nežais tik apie išvykimą galvojantis Alvaro Perreira ir pasaulio jaunimo (U-20) čempionate traumą patyręs Alexas Sandro.

„Barcelona“ klubo paskutinių penkerių rungtynių rezultatai:

„Barcelona“ 5 – 0 „Napoli“
„Barcelona“ 3 – 2 „Real Madrid“
„Real Madrid“ 2 – 2 „Barcelona“
„Barcelona“ 0 – 3 „Espanyol“
„Barcelona“ 2 – 1 „Girona“

„Porto“ klubo paskutinių penkerių rungtynių rezultatai:

„Porto“ 3 – 1 „Vicente“
„Vitoria“ 0 – 1 „Porto“
„Porto“ 2 – 1 „Vitoria“
„Porto“ 1 – 2 „Lyon“
„Porto“ 3 – 0 „Penarol“

Prognozuojama „Barcelona“ starto sudėtis: (4-3-3) Pinto – Dani Alves, Mascherano, Abidal, Adriano – Xavi, Busquets, Fabregas – Pedro, Messi, Villa.

Prognozuojama „Porto“ starto sudėtis: (4-3-3) Helton – Maicon, Otamendi, Rolando, Fucile – Fernando, Defour, Moutinho – Hulk, Kleber, Varela.

Įdomūs faktai: „Barcelona“ futbolininkai UEFA Supertaurėje dalyvaus jau aštuntą kartą. Tiek dar nėra žaidęs joks kitas klubas. „Barca“ šį trofėjų yra laimėjusi keturis kartus, tačiau daugiausiai kartų (5) šį titulą yra iškovoję AC „Milan“ futbolininkai.

„Porto“ klubas UEFA Supertaurėje dalyvaus ketvirtą kartą. Šį trofėjų į viršų portugalai kėlė vienintelį sykį – 1987 metais, tuo tarpu 2003 ir 2004 metais - jie pralaimėjo.