Po dvi dienas trukusių diskusijų buvo nuspręsta, jog N. Heidfeldas mažiausiai vienerioms lenktynėms užleis savo vietą B. Sennai.

„Lotus Renault GP“ džiugiai praneša, jog Bruno Senna Belgijos GP metu, Spa-Francorchamps trasoje, lenktyniaus vienoje ekipoje su Vitalijumi Petrovu. Bruno dalyvaus ketvirtadienį rengiamoje oficialioje FIA spaudos konferencijoje. Daugiau informacijos bus paskelbta ketvirtadienį ryte“, - teigiama trumpame pranešime spaudai.

Spėjama, jog iš ekipos pasitraukusiam N. Heidfeldui pavyko susitarti dėl piniginės kompensacijos už sutarties nutraukimą anksčiau laiko.

Vokiečiui pasitraukus iš „Renault“ komandos, B. Senna savo sugebėjimus galės įrodyti Belgijos GP metu. Ar brazilas komandai atstovaus ir kitose F-1 varžybose, kol kas neaišku.

Tiesa, pats B. Senna negali būti per daug užtikrintas dėl savo ateities „Renault“ ekipoje. Jau dabar kalbama, jog brazilą, pasibaigus šių metų GP2 sezonui, komandoje gali pakeisti Romainas Grosjeanas.

Su N. Heidfeldu „Renault“ ekipa pasirašė sutartį po to, kai metų pradžioje ralio varžybose avariją patyrė ir sunkiai susižeidė Robertas Kubica. Nors vokietis iki šiol komandoje ir buvo surinkęs daugiau taškų nei V. Petrovas, ekipos vadovas Ericas Boullier ir savininkas Gerardas Lopezas neslėpė nusivylimo sportininko pasiektais rezultatais.

B. Senna pernai debiutavo „Formulėje-1“ su HRT ekipa. Šių metų pradžioje brazilas pasirašė sutartį su „Renault“ ir tapo šios ekipos pilotu bandytoju. B. Senna prieš tris savaites Vengrijoje vykusioje laisvojoje treniruotėje trumpam sėdo už minėtosios komandos bolido vairo.