Kaip žinoma, vyrų turnyre dalyvaus jaunimo iki 23 metų rinktinės, kurias gali sustiprinti trys vyresni futbolininkai.

Jau trečiadienį A grupėje susitiks Graikijos ir Pietų Korėjos bei Meksikos ir Malio komandos, o C grupėje žais favoritė Argentina - Serbija ir Juodkalnija bei Tunisas - Australija.

Ketvirtadienį kovas pradės kitos aštuonios ekipos. B grupėje rungtyniaus Paragvajus, Japonija, Gana ir Italija, o D grupėje žais Kosta Rika, Marokas, Irakas ir Portugalija.

Nors šių metų olimpiniame turnyre nedalyvaus tokios garsios futbolo šalys, kaip Brazilija, Vokietija, Ispanija ar Sidnėjaus čempionė Kamerūno komanda, jo populiarumas vis auga. Tam didžiulės įtakos turi tai, kad graikai ką tik laimėjo Europos čempionatą ir sukėlė naują futbolo bangą savo šalyje.

Olimpinėse žaidynėse rungtyniaus ir vienas žemyno čempionas - Dimitris Papadopoulos (Dimitris Papadopulas). Vicečempionai portugalai į olimpinę ekipą delegavo vieną ryškiausių savo žvaigždžių Cristiano Ronaldo (Kristianą Ronaldą).

Argentinos ekipą sustiprino patyręs puolėjas Javieras Saviola (Chavjeras Saviola) ir gynėjas Roberto Ayala (Robertas Ajala), o Italijos - saugas Andrea Pirlo ir puolėjas Alberto Gilardino (Albertas Džilardinas).

Moterų turnyre dalyvaus 10 ekipų, tačiau tarp jų nebus Sidnėjaus čempionės Norvegijos. Favoritėmis laikomos pasaulio čempionės vokietės ir amerikietės.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją