Nuo susitikimo pradžios vyko lygi ir permaininga kova. 5-ą minutę panevėžiečių saugas Adama Fofana pavojingai smūgiavo į vartus, o po minutės jau svečiai kėlė pavojingą kampinį.

Vėliau žaidimo sparta sumažėjo ir abiejų ekipų futbolininkų atakos baigdavosi ties varžovų baudos aikštele. Kėlinio viduryje iniciatyvą perėmė svečiai iš Izraelio. 24-ą minutę Omeras Damari iš arti galva nepataikė į „Ekrano“ vartus, o 26-ą minutę Dedi Ben-Dayanas stipriai smūgiavo iš toli.

Kėlinio pabaigoje du pavojingus išpuolius surengė „Hapoel“ klubo puolėjas Toto Tamuzas. 38-ą minutę jis vos „neuždarė“ skersavimo iš kairio krašto, o 41-ą minutę žydų ekipos futbolininko prasiveržimą neutralizavo panevėžiečių vartininkas Emilijus Zubas. Pirmas kėlinys baigėsi be įvarčių 0:0.

Antras kėlinio pradžioje vyko atsargus futbolas, abiejų klubų žaidėjai labiau rūpinosi savų vartų saugumu, nei priešininkų „tvirtovių“ šturmu. Netrukus „Ekranas“ išsidrąsino ir ėmė žaisti laisviau bei kūrybiškiau.

66-ą minutę nenuilstantis T. Tamuzas pavojingai grasino panevėžiečių vartams, o 69-ą minutę Lietuvos komanda surengė puikią ataką, bet Andriui Veličkai, Mauro Alonso ir Jevgenijui Morozui nepavyko pelnyti įvarčio.

Į tai „Hapoel“ futbolininkai po minutės atsakė kontrataka, bet, laimė, kamuolys praskriejo šalia vartų.

74-ą minutę po Tado Markevičiaus smūgio varžovų vartininkas kamuolį atmušė tiesiai prieš save, tačiau A. Veličkai galvai nepavyko jo nukreipti į vartus. 82-ą minutę sėkmė pagaliau nusišypsojo „Ekranui“. Po kampinio Mantas Samusiovas galva pelnė įvartį - 1:0.

„Hapoel“ futbolininkai tuoj pat ėmė šturmuoti mūsiškių vartus. 86-ą minutę po T. Tamuzo smūgio kamuolys pataikė į virpstą, o 87-ą minutę Mahranui Lala nepavyko atlikti perdavimo. Panevėžiečiai rungtynių pabaigoje gynėsi iš visų jėgų ir išsaugojo svarbią pergalę - 1:0.

Rezultatas:

„Ekranas“ 1 – 0 „Hapoel“

82' Mantas Samusiovas [1 - 0]

„Ekranas“: Emilijus Zubas, Dainius Gleveckas (K), Andrius Jokšas, Giedrius Tomkevičius, Mantas Samusiovas, Ramūnas Radavičius, Aurimas Kučys, Mauro Alonso (84' Marius Skinderis), Adama Fofana (56' Jevgenijus Morozas), Uchenna Umeh (72' Tadas Markevičius) ir Andrius Velička.

Atsarginiai: Tadas Kauneckas, Arnas Ribokas, Nerijus Sasnauskas ir Rytis Pilotas.

„Hapoel“: Edel Apoula, Bevan Fransman, Walid Badier (K), Dedi Ben-Dayan, Iyad Khutaba, Salim Toama (87' Elroy Cohen), Shay Abutbul, Avihay Yadin, Nosa Igiebor, Omer Damari (69' Mahran Lala) ir Toto Tamuz.

Atsarginiai: Boris Kleyman, Yossi Shivhon, Abbas Mahmmoud, Omri Kende ir Gal Shish.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją