Taigi, dalyvių skaičius gali augti dar labiau.

Visi užsiregistravę savo starto paketus galės atsiimti rugpjūčio 19-20 d. vyksiančio išankstinio jų išdavimo metu „100%sports“ parduotuvėje (PC „Panorama“, Saltoniškių g. 9, Vilnius).

Nespėję jų atsiimti laiku, galės tai padaryti ir renginio metu tokia tvarka: 9:00-11:00 val. – vaikų važiavimo dalyviai, 9:00-12:30 val. – mėgėjai, o sportininkai – 9:00-14:00 val. Organizatoriai ragina atsiimti savo starto paketus išankstinio jų išdavimo metu.

„Sekmadienį Nepriklausomybės aikštėje prie Seimo rūmų įsikurs „Velomaratono miestelis“, kuriame nuo ryto prasidės ir aktyvi pramoginė renginio dalis, tad siūlome visus formalumus susitvarkyti iš anksto ir atvykus į renginį jau pilnai įsitraukti į jo programą. Turint omeny dalyvių skaičių, penktadienį-šeštadienį starto paketų atsiimti atvykę dviratininkai gerokai prisidėtų prie sklandesnės jų išdavimo tvarkos“, – sako organizatorius Benediktas Vanagas.

„Velomaratono“ dalyviai raginami nepamiršti svarbiausių maratono dalyvių eismo saugos taisyklių, kuriomis, tikimasi, dviratininkai vadovausis ir po renginio. Pirmoji saugumo taisyklė maratone – visiems dalyviams yra privaloma dėvėti šalmus bei dalyvauti techniškai tvarkingu dviračiu.

„Tikimės, kad visi dalyviai maratone važiuos atsakingai bei vadovausis saugaus ir garbingo dalyvavimo jame taisyklėmis. Nepamirškime „Velomaratono“ masto bei kaip reikia elgtis važiuojant minioje. Šiuo atžvilgiu praeitą savaitę surengėme mokymus, kuriuose autoritetingas dviratininkas Vitalis Vareikis pristatė esminius saugaus ir efektyvaus važiavimo dviračiu principus“ – primena B. Vanagas.

V. Vareikio rekomendacijos „Velomaratono“ dalyviams publikuojamos oficialioje renginio svetainėje www.velomaratonas.lt.

Sekmadienį vyksiančiame „Velomaratone“ planuoja dalyvauti 304 vaikai, 2915 mėgėjai ir 547 sportininkai. Didžiausios trys užsiregistravusios komandos yra „Swedbank komanda“ (189 nariai), „Sveikatos apsaugos ministerijos komanda“ (67 nariai) ir „Susisiekimo ministerija plius“ (60 narių).

„Metų sporto renginys 2010“ titulą turintis „Velomaratonas“ pernai pritraukė 2700 dviračių entuziastų ir pagal dalyvių skaičių tapo rekordinio dydžio sportiniu renginiu.

„Velomaratonas“ – antrus metus priešpaskutinį rugpjūčio sekmadienį vykstantis didžiausias sporto renginys Lietuvoje. Jo metu trijų kategorijų dviratininkai – vaikai, mėgėjai ir sportininkai – važiuoja įspūdinga dviračių maratono trasa, esančia Vilniaus senamiestyje.

Renginio metu sportininkų grupės rungsis – 40 arba 80 km, mėgėjų kategorijos dalyviai važiuos 24 km, o vaikų grupė – 2,4 km.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją