„4,5 balo duodama šalims, kurios gali organizuoti pačio aukščiausio lygio varžybas. Įvertinimai tikrai geri, kiek girdėjau iš tarptautinės federacijos, tai nė vieno nusiskundimo nebuvo iš svečių pusės“, - džiaugėsi M. Vasiliauskas.

Čempionate dalyvavo keturios Lietuvos komandos. Visos jos pateko į šešioliktuką. Labiausiai nudžiugino čempionių titulą iškovojusi pirmoji merginų pora Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė. Lietuvės po atkaklios kovos finale 2:1 (21:18, 20:22, 15:13) įveikė šveicares Niną Betschart ir Nicolę Eiholzer. Prieš čempionatą lietuvėms buvo keltas tikslas patekti tarp šešių stipriausiųjų.

„Užsispyrusių žmonių dėka tokius rezultatus turime. Žmonės gyvena kituose miestuose, bet sugeba susitvarkyti mokslus, atvažiuoti į Vilnių, treniruotis, kažko siekti ir gerai mokytis“, - pagyrų merginoms negailėjo M. Vasiliauskas.

Antroji Lietuvos merginų pora Karolina Uvarovaitė bei Aistė Simuntytė užėmė devintąją vietą.

Vaikinų turnyro aukso medalius iškovojo lenkai Lukaszas Kaczmarekas bei Sebastianas Kaczmarekas.

Penktąją vietą užėmė Gilbertas Kerpė ir Arnas Rumševičius. Kitas Lietuvos tinklininkų duetas – Martynas Lopetaitis bei Robertas Juchnevičius – tenkinosi tryliktąja vieta.

Iš viso čempionate dalyvavo 24 vaikinų ir tiek pat merginų porų iš 28 valstybių.