Pirmosios rungtynės vyks Madride, o rugpjūčio 17 dieną atsakomasis mačas bus surengtas Barselonoje. Saugumo pareigūnai šiuos susitikimus traktuoja kaip padidintos rizikos, todėl tvarkos sergėtojų bus daugiau nei įprastai.

Praėjusį sezoną "Barcelona" ir vėl triumfavo Ispanijos čempionate bei eliminavo "Real" Čempionų lygos pusfinalyje. Tiesa, sostinės ekipa bent šiek tiek atsigriebė Karaliaus taurės finale, kuriame nugalėjo katalonus. Tuomet iki šiol vienintelį įvartį į "Barcos" vartus įmušė ryškiausia "Real" žvaigždė Cristiano Ronaldo.

"Žinoma, stengsimės, kad šie metai mums būtų labai sėkmingi,- kalbėjo portugalas. - Nekeliu sau tikslo įmušti daugiau nei praėjusį sezoną. Tiesiog noriu žaisti gerai ir laimėti trofėjų - dėl to sunkiai dirbame."

Jei Jose Mourinho didžiulių galvos sopulių dėl startinės vienuolikės pasirinkimo veikiausiai išvengs, tai jo kolega Pepas Guardiola turi apie ką pagalvoti.

Pagrindinis atakų organizatorius Xavi dėl traumos greičiausiai neišbėgs į aikštę, be to, atstovaudami Ispanijos rinktinei susižeidė gynėjas Gerardas Pique bei saugas Sergio Busquetsas. Tiesa, tikėtina, kad bent jau pirmasis galės rungtyniauti.

Xavi vietą greičiausiai užims Ispanijos jaunimo rinktinės žvaigždė Thiago Alcantara, o Pique galėtų pakeisti nominaliai saugas Javieras Maschrano, kuriam yra įprasta kartais rungtyniauti ir gynyboje.

"Turiu daug patirties šioje pozicijoje, tad jaučiuosi visiškai ramiai. Tiesiog noriu laimėti Super taurę, nes tai gerai nuteiktų prieš sezoną",- kalbėjo Mascherano.

Dar viena alternatyva šiai pozicijai - prancūzas Ericas Abidalis, atsigavęs po pavasarį atliktos auglio pašalinimo operacijos.

Ko gero, tai, kad "Barcelona" itin rimtai vertina artėjančią dvikovą, iliustruoja faktas, kad komanda į Madridą atvyks
jau šeštadienį, nors įprastai atkeliauja tik rungtynių dieną.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją