Tačiau antrame aštuntfinalio ture mūsiškiai patyrė pirmąją nesėkmę, po atkaklios kovos 0:2 (18:21; 18:21) nusileidę rusams Viačeslavui Kirienkai ir Dmitrijui Uraikinui.

Nors Lietuvos tinklininkai ir patyrė pirmąjį savo pralaimėjimą šiame turnyre, tai jų ryžto kovoti toliau nė kiek nesumažino. Jau šeštadienį ryte, 10.30 val., jie mėgins antruoju bandymu patekti tarp šešių stipriausių čempionato komandų.

Aštuntfinalyje žaidžiama dviejų minusų sistema. Tai reiškia, kad komanda iškrenta iš turnyro tik pralaimėjusi antrąjį kartą. Tokiu formatu varžybos vyks iki pusfinalių.

G. Kerpė DELFI prisipažino nelaukęs tokios sėkmingos čempionato pirmosios dalies, tačiau kartu pabrėžė, kad geras lietuvių dueto žaidimas nėra atsitiktinumas.

„Manau, mes gerai pasiruošėme šiam čempionatui – visą vasarą treniravomės Vilniuje, kur galėjome mokytis iš tokių meistrų kaip Marius Vasiliauskas, Tadas Donėla. Mūsų apetitas išaugo: tikimės patekti į geriausių ketvertą. Tiesa, dabar laukia stiprūs varžovai, todėl žaisti bus gerokai sunkiau“, – kalbėjo žaidėjas iš Kelmės.

Nors prieš pirmenybių pradžią Lietuvos tinklinio federacija (LTF) geriausio pasirodymo laukė iš pirmosios šalies merginų poros – Ievos Dumbauskaitės ir Monikos Povilaitytės, kol kas G. Kerpės ir A. Rimševičiaus duetas nuo kolegių neatsilieka.

„Visos viltys buvo dedamos į merginas. Jautėmės truputį jų užgožti, bet dabar turbūt išlindome iš šešėlio“, – šypsojosi G. Kerpė.

Nepasisekė aštuntfinalyje Martynui Lopetaičiui bei Robertui Juchenvič, kurie pirmame mače per 27 minutes 0:2 (15:21, 9:21) pralaimėjo austrams Antonui Menneriui ir Florianui Ertlui.

Lietuvos tinklininkai tęs kovą tarp pralaimėjusių komandų šeštadienį ryte. Jų varžovai bus G. Kerpės ir A. Rumševičiaus grupės varžybose jau nugalėti Čekijos tinklininkai Tomaša Vana ir Štepana Trojana. Šios dvikovos nugalėtojas tęs kovą tarp dvylikos stipriausių turnyro komandų.

I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė penktadienį aštuntfinalio etape džiaugėsi dviem pergalėm. Iš pradžių jos per 37 minutes 2:0 (21:11, 21:12) nugalėjo slovėnes Dajaną Lucas bei Tjašą Jančar, o vėliau taip pat 2:0 (21:16; 21:19) įveikė Italijos tinklininkes Ilarią Fasano ir Elisą Fragonas.

Iškovujusios šią pergalę jos pasiekė prieš čempionatą rinktinės trenerių iškeltą tikslą – pateko tarp šešių geriausių čempionato komandų.

I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė šeštadienį, 15.30 val., rungtynėse dėl patekimo į pusfinalį bandys atsirevanšuoti Šveicarijos tinklininkėms Nicole Eiholzer ir Nina Betschart, prieš kurias patyrė kol kas vienintelį pralaimėjimą turnyre.

Anot I. Dumbauskaitės, įsibėgėjant varžyboms geriausia šalies jaunųjų tinklininkių pora vis labiau atranda savo žaidimą.

„Čempionato starte buvo sunku įsivažiuoti, bet vėliau pradėjome žaisti tvarkingai. Tikimės, kad toliau viskas eisis gerai. Ką dar reikėtų pagerinti? Viską: padavimą, priėmimą, gynybą. Visus elementus turėtume atlikti šiek tiek geriau, nes dar pasitaiko netikslumų, nesusikalbėjimo. Tačiau tobulėjame“, – kalbėjo klaipėdietė.

Beje, Lietuvos ir Slovėnijos tinklininkių mačą penktadienio popietę pusvalandžiui buvo nutraukusi smarki liūtis.

„Gaila, kad teisėjai nusprendė stabdyti žaidimą – mums tokios sąlygos visai patinka“, – juokėsi M. Povilaitytė.

Nepasisekė Karolinai Uvarovaitei ir Aistei Simuntytei, kurios per 27 minutes 0:2 (9:21, 13:21) pralaimėjo vokietėms Maxi Batschkus bei Imkei Hinrichsen.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją