Likus kiek daugiau negu savaitei iki Atėnų olimpinių žaidynių atidarymo, Vatikane prie Popiežiškosios pasauliečių tarybos atidarytas Bažnyčios ir sporto departamentas.

"Kaskart atsivertus laikraštį, matome, kaip svarbu sporte daugiau dėmesio skirti etikai, - pareiškė naujojo departamento vadovas tėvas Kevinas Lixey (Kevinas Liksis). - Sportas yra aktualu kiekvienam žmogui. Žmonės kalba apie jį kavinėse, autobusuose, vaikai juo užsiiminėja. Bažnyčia irgi turi priklausyti šiam pasauliui".

Kaip pažymima pareiškime, kuriuo buvo paskelbta apie naujojo departamento įsteigimą, sporte pastebimos tam tikros tendencijos akivaizdžiai liudija tai, kad žmonės užmiršo pirminius sporto idealus. Kadangi sportas tapo "vienu iš šiuolaikinės kultūros nervų centrų", Romos katalikų Bažnyčia, vienijanti 1 mlrd. narių, turėtų suvokti sportą kaip derlingą dirvą evangelizacijai.

Naujasis departamentas bandys atkreipti dėmesį į tas popiežiaus Jono Pauliaus II kalbų ir raštų vietas, kuriose kalbama apie etiką ir sportą, bei rengs studijas apie dopingo vartojimą, smurtą, perdėtą vertelgiškumą bei kitus sporte pastebimus neigiamus reiškinius.

Bažnyčios ir sporto departamentas taip pat propaguos Bažnyčios viziją, pagal kurią sportas turi tarnauti "visapusiškai išsivysčiusios asmenybės ugdymui ir prisidėti prie taikos ir brolybės tarp tautų".

84 metų Jonas Paulius II savo jaunystėje aktyviai sportavo ir tik per paskutinį dešimtmetį, kai jam ėmė reikštis Parkinsono liga ir artritas, ėmė mažiau domėtis sportu.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją