Grupės kovose jis be vargo nugalėjo rumuną Cristianą Balokaną (Kristianą Balokaną) 14:2 ir suomį Jarį Tapanaineną 9:2, bet imtyje dėl patekimo į pusfinalį pralaimėjo ukrainiečiui Antonui Babko 0:3.

Kiek pritrūko laimės lengviausiems imtynininkams - joniškiečiams Liutaurui Nemeikšiui, Ernestui Bagužui ir Andriui Putnai.

L. Nemeikšis (iki 42 kg) po atkaklios kovos grupėje nugalėjo baltarusį Leonidą Jankovskį 5:3, tačiau minimaliu rezultatu 2:3 pralaimėjo Martinui Weissui (Martinui Vaisui) iš Vokietijos.

E. Bagužas (46 kg) kovoje prieš armėną Vahramą Chačiatrianą sugebėjo atkovoti šešis taškus, tačiau likus kelioms sekundėms iki imties pabaigos desperatiškoje atakoje prarado du taškus ir pralaimėjo 6:9. Kitą varžovą - Baliju Oltjaną iš Albanijos - joniškietis nugalėjo "sausai" 11:0, bet į kitą etapą nepateko.

Panašus scenarijus susiklostė ir A. Putnai (50 kg). Jis nesugebėjo įveikti Izraelio imtynininko Jurijaus Veščevo ir pralaimėjo 2:3, o Albanijos sportininką Erviną Matę nugalėjo rezultatu 5:2 ir grupėje liko antras.

Olegas Lavruvjanecas (54 kg) pirmojoje kovoje neatlaikė pasaulio jaunimo čempiono Ravšano Bairamovo iš Azerbaidžano atakų ir pralaimėjo 0:10, o kova su Serbijos ir Juodkalnijos atletu Aleksandru Maksimovičium pasibaigė pralaimėjimu 1:4.

Visaginietis Andrius Švaikovskis (58 kg) rezultatu 12:4 įveikė varžybų šeimininką Stojaną Stojanovą, bet pralaimėjo švedui Vahabui Deneshvarui (Vahabui Denešvarui) 0:5.

Buvusiam tauragiškiui Aurimui Baltrušaičiui (63 kg) po pralaimėjimo prancūzui Charles'ui Legande'ui (Šarliui Legandui) 1:3 pavyko įveikti Baltarusijos sportininką Vladimirą Neverką 7:3. Trims atletams iškovojus po pergalę dėl didesnio taškų skaičiaus į kitą etapą pateko Aurimas, bet imtį su Rusijos sportininku Magomedu Ašchabovu jis pralaimėjo 1:10 ir iškrito iš tolesnės kovos.

Marius Mikulėnas (89 kg) dėl apmaudžios peties traumos pergalingoje imtyje su gruzinu Beku Rogva (8:3) negalėjo tęsti varžybų, todėl slovakui Attilai Lakatošui buvo įskaitytas laimėjimas be kovos.

Galutinės mūsų šalies imtynininkų vietos Europos jaunių čempionate: L. Nemeikšis - 13, E. Bagužas - 8, A. Putna - 11, O.Lavruvjanecas - 23, A. Švaikovskis - 10, A. Baltrušaitis - 9, M. Mikulėnas - 14 ir A. Lukošaitis - 5.

Iš viso čempionate dalyvavo 205 atletai iš 32 šalių.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją