Jubiliejinės regatos startą paskelbs garbės komandoru tituluotas Ministras pirmininkas Algirdas Brazauskas. Šiemetinėse būriuotojų varžybose ketina dalyvauti net per 40 kreiserinių jachtų.

„Per penkiasdešimt egzistavimo metų ši regata it valstybė jau įgijo savo istoriją, kurioje gausu pasididžiavimo vertų datų. Bet svarbiausia, kad ji ne tik tebegyvuoja, bet švenčiant jubiliejų yra savo populiarumo viršukalnėje“, - sakė regatą organizuojančios Lietuvos buriuotojų sąjungos generalinis sekretorius Linas Tamkvaitis.

Varžybose dalyvaujančios jachtos turės įveikti penkis etapus. Ilgiausias iš šių etapų bus antrasis: jis prasidės Klaipėdoje, tęsis per Nidą, Ventės ragą, Lesnoj, Polesk ir baigsis Nidoje. Ilgiausias etapas, pavadintas šiemetinės jubiliejinės regatos generalinio rėmėjo multivitaminų - „Vitamax“ vardu, sieks net 90 jūrmylių (apie 167 kilometrų).

Visos regatoje dalyvaujančios jachtos pagal parametrus suskirstytos į 8 grupes, kiekvienos jachtos komandą sudarys 4-5 būriuotojai. Nugalėtojai bus skelbiami kiekvienoje grupėje atskirai, tačiau regatos pabaigoje, remiantis bendrais apskaičiavimais, bus paskelbta pati greičiausia jachta. Greičiausios jachtos įgulai atiteks ir specialus „Vitamax“ įsteigtas prizas. Kiekvienos grupės, išskyrus nulinę grupę, greičiausios jachtos taps ir Lietuvos kreiserinių jachtų čempionato nugalėtojomis.

Pirmoji jachtų regata 1954 metais buvo surengta Lietuvos buriavimo federacijos, nuo tų metų jachtų lenktynės Kuršių mariose vykdavo su pertraukomis. Lūžis įvyko Lietuvai atgavus Nepriklausomybę, šiuo metu regatos vyksta kasmet.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją