Rengsis rugsėjo rungtynėms

„Norisi, kad niekam iš pakviestų aikštės žaidėjų netektų likti tribūnose ir visi turėtų šansą parungtyniauti“, - aiškino treneris.

Pasak jo, rungtynėse su Armėnija bus modeliuojamas žaidimas rugsėjo 2-ą dienos EURO 2012 atrankos rungtynėms su Lichtenšteinu.

„Kaip tai pavyks, priklausys nuo žaidėjų sportinės formos. Laukia pajėgus oponentas, kuris neatsitiktinai surinko aštuonis taškus savo grupėje. Stebėjau jų rungtynių su rusais vaizdo įrašą. Armėnija paliko greitos, techniškos ir gerai kontratakuojančios komandos įspūdį“, - kalbėjo R. Žutautas.

Komandoje šį kartą nebus šiame atrankos cikle nuolat rungtyniavusių gynėjo Ramūno Radavičiaus, puolėjo Darvydo Šerno bei vartininko Žydrūno Karčemarsko.

„Ramūnas ir Darvydas rungtynės su Lichtenšteinu rugsėjį turės praleisti dėl surinktų dviejų geltonų kortelių, todėl artėjančiam draugiškam mačui jų nekvietėme. Žydrūnas į rikiuotę grįžta po traumos, sutikome leisti jam sutelkti jėgas įsitvirtinimui savo klubo pagrindinėje sudėtyje. Pasireikšti galės kiti vartininkai“, - teigė R. Žutautas.

Rinktinėje šiemet jau debiutavusiam Ernestui Šetkui konkurenciją sudarys du perspektyvūs vartininkai iš Lietuvos – praėjusiame atrankos cikle į jaunimo rinktinę kviesti Povilas Valinčius ir Šarūnas Jurevičius.

Nemažai rinktinės kandidatų keičia klubus

Vasarą komandas keitė ar dar ruošiasi keisti nemažai rinktinės narių, daugelis tik rengiasi sezonui, tad ne visi futbolininkai yra optimalios sportinės formos. R. Žutautą kol kas geriausiai nuteikia savo klubuose seniau rungtyniaujantys gynėjai ir saugai.

„Praktiškai visi gynėjai rungtyniauja savo klubuose. Neaiškiau tik dėl Mariaus Stankevičiaus, kuris yra turės įrodyti savo vertę. Edgaras Česnauskis praėjusiame Rusijos čempionato ture buvo tarp geriausių. Mindaugas Panka Lodzėje yra tarp lyderių, po traumos atsigauna ir Europos lygoje sužaidė Kęstutis Ivaškevičius, du mačus iš eilės startinėje sudėtyje pasirodė Saulius Mikoliūnas. Bet norėtųsi kad rungtyniautų ir Mantas Savėnas, Arvydas Novikovas, o Deividas Česnauskis dar nepradėjo sezono Azerbaidžane“, - vardijo strategas.

Daugiausiai klaustukų dėl žaidėjų sportinės formos - puolimo grandyje. Kapitonas Tomas Danilevičius kol kas nežino, kur pratęs karjerą ir šiuo metu treniruojasi gimtoje Klaipėdoje, o Tadas Labukas dar nedebiutavo Norvegijoje. Trečio puolėjo paieškose trenerių žvilgsniai krypo į A lygą, kur pastaruoju metu iš lietuvių geriausią įspūdį paliko Ričardas Beniušis.

R. Žutauto teigimu, iki rinktinės treniruočių stovyklos rugpjūčio 8-ą dieną sudėtis dar gali nežymiai pasikeisti. Rungtynės su Armėnija vyks Kauno S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadione rugpjūčio 10 d., pradžia – 19 valandą.

Lietuvos rinktinės sudėtis draugiškoms rungtynėms su Armėnija:

Vartininkai:

Ernestas Šetkus (Nikosijos „Olympiakos“, Kipras)
Povilas Valinčius (Marijampolės „Sūduva“, Lietuva)
Šarūnas Jurevičius (FC „Šiauliai“, Lietuva)

Gynėjai:

Andrius Skerla (Balstogės „Jagiellonia“, Lenkija)
Marius Žaliūkas (Edinburgo „Hearts“, Škotija)
Marius Stankevičius (Romos „Lazio“, Italija)
Arūnas Klimavičius (Taldykorgano „Žetisu“, Kazachstanas)
Vytautas Andriuškevičius (Gdansko „Lechia“, Lenkija)

Saugai:

Deividas Šemberas (Maskvos CSKA, Rusija)
Mindaugas Panka (Lodzės „Widzew“, Lenkija)
Kęstutis Ivaškevičius (Tel Avivo „Bnei Yehuda“, Izraelis)
Saulius Mikoliūnas (Kijevo „Arsenal“, Ukraina)
Edgaras Česnauskis (FC „Rostov“, Rusija)
Deividas Česnauskis (Baku „Baki“, Azerbaidžanas)
Mantas Savėnas (Orenburgo „Gazovik“, Rusija)
Arvydas Novikovas (Edinburgo „Hearts“, Škotija)

Puolėjai:

Tomas Danilevičius (AS „Livorno“, Italija)
Tadas Labukas (Bergeno „Brann“, Norvegija)
Ričardas Beniušis (Marijampolės „Sūduva“, Lietuva)

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją