Apdovanojimai – antraeilė užduotis

Liepos 28-31 d. vyksiančiame Europos šiuolaikinės penkiakovės čempionate rengiasi startuoti šeši Lietuvos sportininkai.
2009-ų planetos vicečempionei Laurai Asadauskaitei Didžiojoje Britanijoje kompaniją palaikys jaunosios Gintarė Venčkauskaitė ir Lina Batulevičiūtė.

Daugkartinis žemyno čempionas ir Pekino olimpinių žaidynių sidabro medalio laimėtojas Edvinas Krungolcas į kovą Europos pirmenybėse stos su praėjusių metų planetos čempionato bronzos medalininku Justinu Kinderiu bei Tomu Makarovu.

Pagrindinis jaukas, labiausiai masinantis lietuvius prieš pirmenybes Didžiojoje Britanijoje, yra bilietai į olimpinį Londoną. Aštuoni geriausiai pasirodę vyrai ir tiek pat moterų įgis tiesioginius kelialapius. Nors progų užimti vietą olimpiniame traukinyje dar bus ir ateityje, Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos (LŠPF) generalinis sekretorius Viačeslavas Kalininas teigė, kad geriausia rinktinės lyderiams būtų kelialapius iškovoti jau dabar bei vėliau ramiai ruoštis olimpinėms žaidynėms.

„Medaliai šįkart nėra tokie svarbūs. Geriau keturi kelialapiai ir nei vieno medalio nei vienas medalis ir vienas kelialapis. Norėtume iškovoti maksimalią olimpinių bilietų kvotą – keturis. Gal tai ir nėra labai realu, bet du ar tris kelialapius turėtume parsivežti“, – DELFI aiškino V. Kalininas.

Vienas LŠPF vadovų sėkmingo pasirodymo laukė ne tik iš pripažintų Lietuvos rinktinės autoritetų – L. Asadauskaitės, E. Krungolco bei J. Kinderio, bet ir iš aštuoniolikmetės G. Venčkauskaitės.

„Gintarė pirmą kartą dalyvaus tokio rango varžybose, tačiau ji gali nustebinti. Būdama tokio amžiaus Donata Rimšaitė jau demonstruodavo labai solidžius rezultatus“, – sakė V. Kalininas.

Nusivylimas vokiškais pistoletais auga

LŠPF generalinis sekretorius apgailestavo, kad įnešti nemalonios intrigos į Europos pirmenybių kovas gali techniniai nesklandumai, skaudžiai kirtę lietuviams prieš dvi savaites taip pat Didžiojoje Britanijoje vykusiame pasaulio taurės finaliniame etape.

Tąsyk ūmai užstrigę lazeriniai pistoletai, šiemet pakeitę kulkinius ginklus visose oficialiose šiuolaikinės penkiakovės varžybose, sužlugdė E. Krungolco ir J. Kinderio pasirodymą paskutinėje bėgimo ir šaudymo rungtyje. Galutinėje įskaitoje E. Krungolcas liko paskutinis 36-as, o J. Kinderis tenkinosi 14-a vieta. V. Kalininas neabejojo, kad tik nelemtas aparatūros gedimas pastarajam sportininkui sutrukdė užlipti ant nugalėtojų pakylos.

Panašios problemos užklupo ir kai kuriuos kitų tautybių penkiakovininkus, todėl V. Kalininas žadėjo Europos čempionato metu vyksiančiame neformaliame Tarptautinės šiuolaikinės penkiakovės federacijos (UIPM) atstovų posėdyje iškelti klausimą dėl lazerinių pistoletų, vienas kurių su būtina įranga kainuoja maždaug 7 tūkst. litų.

„Vis dar neturime jokių garantijų, kad technika toliau nestreikuos. Kaip Dievas duos, taip ir bus. O būti turėtų kitaip, nes dabar skriaudžiami sportininkai“, – piktinosi LŠPF generalinis sekretorius.

Šiuo metu vokiečio Klauso Schormanno vadovaujama UIPM naudojasi vienintelių lazerinių pistoleto gamintojų iš Vokietijos paslaugomis. V. Kalininas tvirtino, kad pagerinti technikos kokybę leistų konkurencija tarp kelių skirtingų gamintojų.

„Metų pabaigoje mes tikrai „bombarduosime“ poną Schormanną. Čekai turi gerą aparatūrą, bet jos neleidžia naudoti, nes Schormannui atrodo, kad vieninteliai vokiečiai gali gaminti pistoletus“, – skundėsi V. Kalininas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją