Tiesa, šiemet oras buvo neįprastai puikus – silpnas vėjas ir nedidelė dulksna šeštadienį. Sportininkai taip pat neliko skolingi – užfiksuoti net 7 nauji Lietuvos rekordai, informuoja lankininkų federacija.

Olimpinių lankų moterų grupėje aukso medalį iškovojo vilnietė Inga Kizeliauskaitė, po atkaklios kovos finale įveikusi savo bendravardę ir komandos draugę Ingą Rabikauskaitę. Trečioji vieta atiteko Vilniaus Sietyno sporto mokyklos auklėtinei Gerdai Pociūnaitei, kuri mažąjame finale nugalėjo klaipėdietę Lailą Kuzmienę.

Olimpinių lankų vyrų grupėje vilčių varžovams nepaliko kaunietis Arvydas Čepulionis, pastaruoju metu demonstruojantis puikią sportinę formą. Jis finale nesunkiai įveikė klaipėdietį Lenardą Bernotą, bronzos medalis taip pat iškeliavo į Klaipėdą – jį iškovojo Taurūnas Lubys, be medalio palikęs varžybų šeimininką šiaulietį Kostą Šliauterį.

Skriemulinių lankų grupėje vyrai ir moterys varžėsi kartu. Tiek mažąjame, tiek didžiąjame finaluose kovojo Vilniaus ir Kauno lankininkai, tačiau pergales šventė kauniečiai. Stipriausias buvo Vladas Šigauskas, užfiksavęs naują kvalifikacijos Lietuvos rekordą. Antrą vietą užėmė Valerijus Denisovas. Trečią vietą iškovojo Jelena Babinina, kuri užfiksavo net 2 naujus Lietuvos rekordus – kvalifikacijos ir dvikovų. Ji mače dėl bronzos nugalėjo Tomą Liekį.

Olimpinių lankų komandinėse varžybose stipriausia buvo Vilniaus LSK klubo moterų komanda, kuriai atstovavo Inga Kizeliauskaitė, Gerda Pociūnaitė ir Inga Rabikauskaitė. Finale ji nugalėjo Harmonijos klubo iš Klaipėdos komandą, kurią sudarė Lenardas Bernotas, Taurūnas Lubys ir Vidmantas Vaičekauskis.

Pusfinalyje vilniečių komanda užfiksavo naują moterų komandinių varžybų dvikovų rekordą ir nugalėjo Šiaulių komandą, kuriai atstovavo Kostas Šliauteris, Modestas Šliauteris ir Regimantas Čiupaila. Šiauliečiai tenkinosi bronzos medaliais, ketvirtoje vietoje liko Vilniaus LSK klubo vyrų komanda, kurioje šaudė Ugnius Timinskas, Vladas Šakauskas ir Kęstutis Timinskas.

Skriemulinių lankų komandinėse varžybose triumfavo Kauno KŠLA komanda, kuriai atstovavo Vladas Šigauskas, Jelena Babinina ir Linas Tamkutonis. Finale jie įveikė Valerijaus Denisovo, Tomo Liekio ir Jono Ivancevičiaus Vilniaus LSK komandą, kuri pasiekė naujus Lietuvos komandinių varžybų rekordus - kvalifikacijos ir dvikovų. Trečioji vieta atiteko svečiams iš Latvijos Julijai Oleksejenko, Jelenai Oleksejenko ir Kasparui Elartui.

Olimpiniais lankais šaudantys lankininkai taip pat dalyvavo ir porų varžybose. Bronza atiteko vilniečiams Ingai Rabikauskaitei ir Kęstučiui Timinskui, kurie užfiksavo naują porų varžybų kvalifikacijos rekordą ir po atrankos užėmė pirmą vietą. Deja, pusfinalis vilniečiams susiklostė neparankiai - teko pripažinti varžovų pranašumą ir po to kovoti mažąjame finale, kuriame jie atsitiesė ir nugalėjo klaipėdiečius Lailą Kuzmienę bei Lenardą Bernotą.

Stipriausia pora tapo vilnietės Gerdos Pociūnaitės ir šiauliečio Modesto Šliauterio tandemas. Finale jie po permainingos kovos įveikė vilniečius Ingą Kizeliauskaitę ir Ugnių Timinską.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją