Tauragiškiai ir Marijampoliečiai žaidė Europos lygos antrojo atrankos etapo pirmuosius susitikimus. Nei vieniems, nei kitiems nepavyko namų rungtynių laimėti. „Tauras“ Kaune pralaimėjo 2:3, o „Sūduva“ Marijampolėje sužaidė 1:1.

„Tauras“ pirmavo ir 1:0 ir 2:1, bet rungtynių pabaigoje ne tik paleido iš rankų pergalę, bet ir lygiąsias, žaisdamas prieš dešimtį varžovų. 55-ą minutę iš aikštės buvo pašalintas „Den Haag“ futbolininkas Filipas Lukšikas.

Ilgą laiką vienas kitam įvarčio įmušti negalėjo „Sūduva“ ir „Elfsborg“. Vis dėlto rungtynėms einant į pabaigą įvartį pelnė svečiai, o likus žaisti porai minučių Ričardas Beniušis rezultatą išlygino.

„Jeigu lyginčiau rungtynes, pagal tai, ką mačiau, panašu, kad „Sūduva“ ir „Tauras“ – skirtingo lygio komandos, - kalbėjo Lietuvos rinktinės strategas. - „Tauro“ pirmas kėlinys buvo kur kas lėtesnis, Marijampolėje iš kart krito į akis ir greitis, ir lygis.“

R. Žutautas buvo linkęs daugiau kalbėti apie rungtynes Marijampolėje. Ir tai suprantama, treneris matė jas visas, o ir patiko jos jam labiau, nei pirmasis Kauno rungtynių kėlinys.

„„Sūduvoje“ mačą pradėjo puolėjas Žygalovas ir sužaidė labai gerai. Ir centras sužaidė neblogai, ir gynėjai – tvarkingai, - gyrė sūduvius rinktinės strategas. - „Sūduva“ tikrai turėjo progų įvarčiui. Net, sakyčiau, - daugiau nei jos varžovai.“

Abiem Lietuvos klubams namuose praleidus įvarčių ir nelaimėjus, tapo aišku, kad per atsakomąsias rungtynes, tikintis patekti į kitą etapą, nepakaks vien gintis. „Sūduvai“ būtinas bent jau vienas įvartis Švedijoje, „Taurui“ – ne mažiau, kaip du Olandijoje.

Tačiau R. Žutautas nemano, kad tai gali būti neišsprendžiama problema lietuviams. Bent jau „Sūduvos“ atžvilgiu, rinktinės vyr. treneris – optimistas.

„Be jokių abejonių, bent jau „Sūduva“ šansų turi, - įsitikinęs strategas. - Kaip bežaistum, vis vien susikursi 3-4 pusproges. Tik reikia jas išnaudoti. O kam išnaudoti yra. Kai į „Sūduvą“ atėjo Žygalovas, pajuto konkurenciją ir Lukšys, ir Beniušis.“