Sėkmingiausia varžybų rungtimi lietuviams šį kartą buvo vyrų 800 metrų bėgimas. Jame net dvi prizinės vietos atiteko Lietuvos sportininkams. Pirmą iškovojo Petras Gliebus (1 min. 51,09 sek.), tuo tarpu Mindaugas Norbutas užėmė trečią (1 min. 51,68 sek.).

Mantui Kuliauskui, finišavusiam po 1 min. 55,63 sek., teko septinta vieta.

P. Gliebus, pagerinęs savo asmeninį rezultatą mano, jog sėkmę jam neša tarptautinės varžybos. „Neturiu daug tarptautinių varžybų patirties, tačiau pastebėjau, kad būtent jose pagerinu savo asmeninį rekordą, taip atsitiko ir šiandien. Esu laimingas, man pavyko ne tik pralenkti M. Norbutą, į kurį lygiuojuosi, ir kuris mane žavi kaip sportininkas, bet ir įrodyti sau, jog nesvarbu, kas bėga priekyje – kiekvienos varžybos yra kitokios, todėl pergalė gali kaskart nustebinti“, – įspūdžių negailėjo lietuvis.

Moterų 800 metrų bėgime besivaržiusi Banga Balnaitė, atkarpą įveikusi per 2 min. 11,86 sek., liko septinta. Karolina Strakovska, Lietuvai atstovavusi 400 metrų moterų bėgime, finišą pasiekė per 1 min. 00,59 sek. ir atsidūrė šeštoje vietoje. Nepralenkiama buvo Rusijos lengvaatletė Anna Oreškina – pirmą vietą jai garantavo 53,88 sek. rezultatas.

Vyrų 400 metrų bėgimo rungtyje Mantvydas Saikavičius pelnė ketvirtą vietą. Jo rezultatas – 50,07 sek. Pirmose vietose atsidūrė sportininkai iš Pietų Afrikos – Sibusiso Sishi pirmoje (46,51 sek.) ir Shaunas De Jageris antroje (47,76 sek.).

Vyrų 100 metrų bėgime nepralenkiamas buvo Lietuvos sportininkas Ruslanas Fakejevas (10,87 sek.).

Moterų trišuolio rungtyje Jolanta Verseckaitė pelnė ketvirtą vietą – varžybose ji nušoko 13,24 m Kita sportininkė iš Lietuvos – Karina Vnukova su 12,93 m rezultatu rungtyje liko šešta. Toliausiai nušoko ir pirmą vietą užėmė trišuolio atstovė iš Baltarusijos Natalija Viatkina, jos rezultatas – 14,14 m.

Rimantui Mieliniui sėkmingas buvo šuolis į aukštį – pašokęs 2,11 m jis pelnė trečią vietą. Rungties nugalėtoju tapo baltarusis Artiom Zaicevas, jo rezultatas – 2,19 m.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją