Reikia įvertinti varžovą

Čempionų lygos antrajame atrankos etape „Ekranas“ priims vieną iš dviejų komandų, kuri jau pradėjo kovas turnyre. Maltos klubas „Valletta“ pirmajame etape bendru rezultatu 5:1 (3:0 ir 2:1) įveikė San Marino ekipą „Tre Fiori“.

Pirmąją komandų dvikovą stebėjo ir buvęs „Ekrano“ saugas, dabar sporto direktoriaus pareigas einantis Deimantas Bička.

„Maltos ekipa turi du tris legionierius, kurie yra aukštos klasės. Komanda žaidžia drausmingą futbolą, matosi trenerio braižas, žaidžia taktine schema 4-2-1-3. Du, trys jų aukšto lygio žaidėjai gali nuspręsti rungtynių baigtį“, - klubo svetainei fkekranas.lt analizavo D. Bička.

Jis pripažino, kad „Ekranas“ yra dvikovos favoritas, tačiau pabrėžė, kad svarbu neatsipalaiduoti: „Kitos kalbos nėra, mes privalome šį varžovą įveikti. Bet reikia labai atidžiai įvertinti priešininką, būtina šimtaprocentinė koncentracija abejose varžybose.“

Papildė žinomas puolėjas

Tiesa, pirmojo etapo rungtynėse D. Bička nematė „Valletta“ ekipos naujoko. Praėjusios savaitės viduryje Maltos klubą papildė vienas garsiausių šalies futbolininkų, rinktinės kapitonas Michaelas Mifsudas.

30 metų puolėjas per savo karjerą yra atstovavęs Vokietijos, Norvegijos ir Anglijos klubams. 2007 metais jo du įvarčiai padėjo „Coventry City“ ekipai sukurti sensaciją ir iš iš Anglijos taurės eliminuoti garsųjį „Manchester United“, o kitais metais – „Blackburn Rovers“. Maltos rinktinėje puolėjas sužaidė 81 rungtynes ir įmušė 26 įvarčius.

Prisijungęs prie „Valletta“ M. Mifsudas iš karto pareiškė sieksiąs istorinio žingsnio: „Pasistengsiu padaryti viską, kad „Valletta“ taptų pirmuoju Maltos klubu, kuris įveiktų pirmuosius du šio turnyro etapus.“

Garbingai pasirodė Europos lygoje

„Valletta“ ekipa jau turi nemažai dalyvavimo Europos taurėse patirties, o geriausių rezultatų komanda pasiekė praėjusio dešimtmečio pabaigoje ir pastaraisiais metais. UEFA Čempionų lygos atrankoje 1997 m. Maltos futbolininkai namuose nugalėjo Rygos „Skonto“ 1:0, tačiau Latvijos klubas namuose atsirevanšavo 2:0. 2000 m. maltiečiai bendru rezultatu 3:2 įveikė „Barry Town“ (Velsas).

Užpernai UEFA Europos lygoje „Valletta“ pirmajame etape bendru rezultatu 5:2 privertė pasiduoti „Keflavik“ (Islandija), o pernai po dviejų lygiųjų (0:0 ir 1:1) su Chožuvo „Ruch“ (Lenkija) nusileido varžovams dėl praleisto įvarčio namuose.

„Ekranas“ su Maltos komanda yra žaidęs 1993 metais. Tai buvo panevėžiečių debiutas Europoje, ir jis baigėsi nesėkmingai - abu kartus 0:1 nusileista Valetos „Floriana” komandai.

„Tai - jau tolima praeitis. Per beveik 20 metų šalių komandos pasikeitė iš esmės. Be to, mūsų komanda jau labiau patyrusi ir pastaraisiais metais rodo stabilius rezultatus", - po ištrauktų atrankos burtų sakė „Ekrano“ treneris Valdas Urbonas.

Į Maltą „Ekrano“ delegacija su 18 futbolininkų išvyko pirmadienį anksti ryte. Rungtynės su „Valletta“ Paolos „Hibernians“ stadione antradienį prasidės 20 valandą 30 minučių Lietuvos laiku.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją