Žemiau pateikiamas pareiškimo tekstas:

Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) Vykdomasis komitetas liepos 2 d. nutarė paskelbti negaliojančiais visus birželio 17 dieną vykusių tarptautinio sportinio ėjimo festivalio „Alytus 2011“ bei Lietuvos sportinio ėjimo taurės varžybų 20 km ir 10 km distancijose, Lietuvos 20 km sportinio ėjimo čempionato ir pirmenybių iki 23 metų, Lietuvos jaunimo 10 km pirmenybių rezultatus. Paskelbta, jog toks sprendimas priimtas remiantis oficialia trasos matavimo ataskaita.

Daugelyje valstybių, kurios neturi tarptautinių trasos matuotojų, šią funkciją atlieka nacionalinę kvalifikaciją turintys teisėjai. Išrinktas arba paskirtas teisėjų kolegijos pirmininkas visada prieš varžybas patikrina ir patvirtina trasos matavimo aktą. Sportiniame ėjime ilgą laiką šį darbą atlikdavo Sportinio ėjimo teisėjų kolegijos pirmininkas Mečislovas Kasperavičius, o jam pasitraukus, šias pareigos yra patikėtos Valdui Kučinskui.

Dar viena priimta praktika: kai rezultatai kelia abejonę, trasa po varžybų visada permatuojama.

Varžybų Alytuje trasą matavo V. Kučinskas ir yra įsitikinęs, jog distancija buvo būtent tokia, kaip skelbta. Kadangi aukšti sportininkų rezultatai kai kam kėlė abejonių, buvo nutarta ją permatuoti. Buvo sutarta, kad trasa bus permatuota kartu su matuotoju kauniečiu A. Kazlausku kai V. Kučinskas grįš iš komandiruotės užsienyje, kadangi jam yra visi žinomi trasos matavimo taškai. Žuvinto gatvėje, kur yra trasa, ankščiau buvo vykdomos įvairios varžybos, yra padaryta įvairių atžymų, kurios galėjo klaidinti...

Mus nustebino, kad dar negrįžus V. Kučinskui, buvo iš naujo matuota trasa ir matuotojas nustatė jos trūkumus. Matavimo aktas buvo pateiktas LLAF Tarybai ir priimtas sprendimas anuliuoti varžybų rezultatus.V. Kučinskas asmeniškai nebuvo pakviestas į Tarybos posėdį, neturėjo galimybės pateikti savo trasos matavimo akto.

LLAF vadovybė, neišklausiusi varžybų organizatorių, vienašališkai priėmė sprendimą anuliuoti varžybų rezultatus bei pareiškė įspėjimą varžybų direktoriui V. Kučinskui, varžybų vyr. teisėjui A. Klebauskui ir renginio koordinatoriui K. Paviloniui. Blogai, kad LLAF vadovybė nelabai gerai žino lengvosios atletikos taisykles. Varžybų kordinatoriaus pareigybės taisyklėse iš viso nėra. Tad pats LLAF prezidentas Eimantas Skrabulis galėtų pasirašyti sau papeikimą, nes Alytuje vyko Lietuvos čempionatas, todėl turėjo būti viskuo pasirūpinta , taip pat ir tarptautiniu matuotoju. Tada nekiltų jokių klausimų.

Išspręsti esamus nesusipratimus padėtų pakartotinai atlikti matavimai dalyvaujant matuotojui V. Kučinskui, kad jis įtikinamai įrodytų savo teisumą. Tokie skuboti LLAF sprendimai, daro žalą visai šalies lengvajai atletikai, jos tarptautiniui prestižui.

Renginio organizatoriai.