Atvykęs į „Man City“ klubą Robinho mėgino įrodyti, jog yra aukštos klasės futbolininkas ir tai jam tikrai gerai sekėsi. Puolėjas per 31 Anglijos lygos rungtynes įmušė 14 įvarčių. Tačiau prasidėjus 2009/10-ų metų sezonui Robinho demonstravo nekokią formą.

Dėl šios priežasties „miestiečių“ vadovybė nusprendė jį išnuomoti žaidėjo gimtinės klubui „Santos“, kuriame futbolininkas atsigavo ir teigė esąs laimingas. Vis dėlto praėjusią vasarą Robinho persikėlė į Italiją, kur kartu su „Milan“ komanda tapo šalies čempionu.

„Apgailestauju dėl dviejų dalykų savo karjeroje: kad palikau Madrido „Real“ ir, kad palikau „Santos“. Tačiau gailiuosi ne dėl to, kad palikau, o dėl to, kaip viskas vyko“, - mintis dėstė futbolininkas.

„Santos“ ekipoje reikalai galėjo pakrypti kita linkme, ko negalėčiau pasakyti apie „Real“. Tačiau dabar viskas jau pamiršta. Kiekvienas toks sprendimas pridėjo man patirties“, - kalbėjo Brazilijos nacionalinės rinktinės narys.

Paklaustas apie jaunąjį supertalentą brazilą Neymarą, kuris siejamas su galimu persikėlimu į „Real“ klubą, žaidėjas atsakė: „Dabar aš 27-erių, o jis dar tik devyniolikos. Aš stengiuosi jam patarti tiek aikštėje, tiek už jos ribų.

Tačiau europietiškas futbolas skiriasi nuo braziliško ir čia reikia daugiau jėgos. Neymarui nereikia daug patarinėti. Jis gimė futbolininku“, - užbaigė Robinho, šiuo metu su rinktine Argentinoje dalyvaujantis Amerikos taurėje („Copa America“).