"Nors minėti sportininkai šioje rungtyje jau yra tapę pasaulio baidarių ir kanojų irklavimo čempionais, taip pat ne kartą įrodė savo meistriškumą Europos ir pasaulio čempionatuose, tačiau iki šiol nėra tinkamai pagerbti ir įvertinti Lietuvoje", - rašte premjerui teigia Seimo pirmininkė.

Ji prašo Vyriausybės skubiai apsvarstyti galimybę Europos baidarių ir kanojų irklavimo čempionato nugalėtojams skirti tinkamas premijas.

Dėl galiojančios sportininkų skatinimo tvarkos Lietuva ne pirmą kartą atsiduria kurioziškoje situacijoje, kai aukštus apdovanojimus pelniusiems sportininkams numatomos menkos premijos.

Lietuvos šachmatininkei Viktorijai Čmilytei Europos moterų šachmatų čempionate iškovojus aukso medalį, pagal Vyriausybės tvarką "Dėl didelio meistriškumo sportininkų ir kitų rinktinės narių skatinimo", jai būtų tekę 2 tūkst. litų.

Vyriausybė tuomet Europos čempione tapusiai šachmatininkei atskiru nutarimu skyrė 20 tūkst. litų premiją.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją