Argentiniečiai susitikimą pradėjo trimis puolėjais: Lioneliu Messiu, Carlosu Tevezu ir Ezequeliu Lavezziu, tačiau neišnaudotos puikios progos ir netikslūs smūgiai pamažu skandino geriausio planetos futbolininko komandos laivą.

Pirmajame šių rungtynių kėlinyje jau trečiąją minutę realią progą išvesti savo komandą į priekį turėjo Carlosas Tevezas, tačiau ja nepasinaudojo. Po to Argentinos puolėjai bandė kurti vis pavojingesnes atakas nuo kurių apsiginti Bolivijos futbolininkams kartais padėdavo ir nusišypsojusi fortūna.

Vos prasidėjus antrajam kėliniui ir vos į aikštę žengus po keitimo pasirodžiusiam Madrido „Real“ saugui Angelui Di Maria buvo pelnytas pirmasis šio čempionato įvartis, tačiau į turnyro šeimininkų vartus.

47 rungtynių minutę po Bolivijos futbolininko pakelto kampinio klaidą gynyboje padarė Ezequielis Lavezzis, kuris tinkamai neuždengė septintojo numerio Edivaldo Rojaso. Pastarasis atsitvėręs nuo varžovų smūgiavo kamuolį vartų link, o pastarasis atsidūrė jų tinkle, 0-1.

71 minutę aikštėje po keitimo pasirodęs argentinietis Sergio Aguero įrodė savo vertę lygiai po penkių minučių. Ilgas tolimas perdavimas baudos aikštelės link, puikiai sustabdytas kamuolys krūtine ir triuškinantis Aguero smūgis, nepalikęs nei menkiausios vilties Bolivijos rinktinės vartininkui atremti šį smūgį, 1-1.

Jau po kelių minučių tas pats Aguero persvarą galėjo persverti savo komandos naudai, tačiau jam to padaryti nepavyko. Teisėjas iš Urugvajaus prie pagrindinio rungtynių laiko pridėjo tris minutes, bet per jas pasižymėti nepavyko nei vienai, nei kitai komandai.

Argentina 1 – 1 Bolivija

47‘ [0 – 1] Edivaldo Rojas
75‘ [1 – 1] Sergio Aguero

Kosta Rika mažumoje neatsilaikė prieš Kolumbiją

Amerikos taurės („Copa America“) turnyre buvo sužaistos antrosios A grupės rungtynės, kuriose susitiko Kolumbijos ir Kosta Rikos rinktinės.

Komandos draugo Denniso Marshallo netektį išgyvenęs geriausias draugas Randallas Brenesas ir visa Kosta Rikos rinktinė stengėsi pagerbti žuvusį futbolininką iškovodami pergalę prieš kolumbiečius, tačiau to jiems padaryti nepavyko. Primename, jog 25-erių metų gynėjas su savo žmona žuvo automobilio avarijoje.

Taigi, šias rungtynes geriau pradėjo „Porto“ komandos puolėjo Falcao vedama Kolumbijos rinktinė, kuri kėlinio pradžioje turėjo keletą puikių progų pelnyti pirmąjį įvartį. Nepaisant to, 28 minutę kolumbiečiai įgijo ir kiekybinę persvarą, kuomet iš aikštės už grubų žaidimą buvo išvarytas buvęs žuvusio Marshallo draugas Randallas Brenesas.

Artėjant pirmojo kėlinio pabaigai pirmąjį šio susitikimo įvartį pelnė Adrianas Ramosas ir vos tik pasikeitus rezultatui mačo arbitras paskelbė apie pirmojo kėlinio pabaigą.

Antroje rungtynių dalyje ir toliau Kosta Rikos gynybai didžiausią grėsmę kėlė Falcao, kurio aštrūs reidai ir galingi smūgiai galva drebino vartų skersinį. Rungtynės baigėsi minimalia Kolumbijos rinktinės pergalė 1-0.

Kolumbija 1 - 0 Kosta Rika

45‘ [1 – 0] Adrian Ramos
28‘ Randallas Brenesas (Kosta Rika)