"Noriu suburti žmonių komandą ir sėkmingai dirbti. Esu tik viena šio klubo pavara", - tęsė treneris.

A. Villasas-Boasas taip pat nesikratė ir palyginimų su J. Mourinho.

"Esame du užimti futbolo pasaulio žmonės. Būtų klaida neminėti jo vardo - jis tarsi sėdi šalia manęs. J. Mourinho yra didelė šio klubo istorijos dalis".

Kalbėdamas apie šio sezono tikslus strategas pabrėžė, jog "Chelsea" turi žaisti gražų futbolą.

"Turime būti viršuje - turime laimėti kiekvieną savaitę ir kautis dėl titulų. Visi mėgsta atakuojantį futbolą - fanai mūsų žaidimu turėtų mėgautis, todėl svarbios yra ne tik pergalės".

"Galiu jus užtikrinti, kad "Porto" klubą palikau ne dėl pinigų, nes jie galėjo permušti "Chelsea" ekipos pasiūlymą. To nenorėjo ir mano šeima, tačiau manau, kad darbas Londone yra puiki galimybė ir aš priėmiau teisingą sprendimą".

A.Villasas-Boasas sieks sukurti atakuojantį žaidimą

A. Villasas-Boasas, duodamas interviu žurnalistams, kalbėjo siekiantis sukurti atakuojantį komandos žaidimą, grindžiamą komandiniu futbolu.

Praėjusį mėnesį su Portugalijos „Porto“ klubu laimėjęs UEFA Europos lygą strategas, kuriam viso labo tik 33-eji metai, dalindamasis mintimis pareiškė, jog atvykus į „mėlynųjų“ ekipą negalima žaisti blankiai.

Vos per savaitę londoniečių treneriu paskirtas jau spėjo susikviesti sau reikiamiausius žmones, padėsiančius jam vadovauti komandai. A. Villas-Boaso asistentu tapo buvęs „Blackpool“ treneris italas Roberto Di Matteo, taip pat į ekipą pakviesti Steve‘as Hollandas, Jose Mario Rocha ir Danielis Sousa.

„Svarbiausia yra ne laimėti, o laimėti dėl to, jog žaidi geriau už visus. Visiems patinka atakuojantis futbolas, o „Premier“ lyga yra labiausiai jaudinanti futbolo lyga pasaulyje“, - kalbėjo naujas „mėlynųjų“ strategas.

„Tai lyga, kur gali kiekvienose rungtynėse tikėtis įvarčių. To aš ir siekiu – kad kiekvienose rungtynėse mušti įvarčius. Komandoje turime žmonių, kurie vadovaujasi „gynyba iki mirties“ filosofija, todėl sieksime, kad mūsų žaidimas būtų patrauklus aistruoliams.

Per savo neilgą trenerio karjerą sėkmingai vadovavau „Academica“ ir „Porto“ klubams ir dėl to galiu dėkoti savo žaidėjams, kurių gebėjimai leido man sukurti kokybišką žaidimą.

Komandos personalas, su kuriuo dirbsiu ir mano asistentai R. Di Matteo bei S. Hollandas vadovaujasi panašia filosofija, kaip ir aš, jaučia ir mėgina kurti kokybišką žaidimą, kas jiems neblogai gaunasi.

Mes trokštame kokybiško žaidimo, todėl ir rinkomės žmones, mėginančiu kurti komandinį futbolą. Vis dėlto, turiu prisitaikyti prie Anglijos kultūros, futbolo stiliaus, žaidimo tempo ir čia keliamų tikslų“, - dėstė A. Villasas-Boasas.