Po skambios pergalės vakarykštėje dvikovoje su Rusijos ekipa Lietuvos rinktinė patyrė pirmąją nesėkmę pirmenybėse Lenkijoje rezultatu 46:57.

Anksčiausiai prasidėjusiame dienos mače nematomas žadintuvas lietuves pažadino tik trečiame kėlinyje – net 19 taškų deficitą turėjusios trenerio Algirdo Paulausko auklėtinės puolė vytis slovakes ir sumažino skirtumą iki 4 taškų, tačiau varžovės pergalės iš rankų nepaleido.

„Vakar su rusėmis žaidėme vėlai ir laiko poilsiui neužteko, bet tai – ne pasiteisinimas. Šiandien treneriai leido atsikvėpti pagrindinėms žaidėjoms, todėl taip ir išėjo. Buvome priartėjusios, bet tuomet praleidome kelis tritaškius į savo krepšį ir slovakės vėl atitrūko. Dėl šios nesėkmės nėra labai apmaudu, nors laimėti visada norisi“, - kalbėjo M. Solopova.

Pasak jos, po mačo žaidėjos nuo trenerio, leidusio parungtyniauti visoms 12 krepšininkių, pylos negavo.

„Treneris sakė, kad viskas gerai. Vis dėlto išėjome į kitą etapą su dviem pergalėmis, ir tai yra svarbiausia“, - pabrėžė gynėja.

Lietuvos rinktinės aukštaūgė Giedrė Paugaitė pripažino, kad lietuvėms buvo pernelyg sunku prisiversti iš peties rungtyniauti nieko nebelėmusioje dvikovoje.

„Sunku nusiteikti tokiam mačui, rasti savyje motyvacijos. Reikia pamiršti šitas rungtynes ir ruoštis kitoms. Kokiomis nuotaikomis žengiame į kitą etapą? Nežinau, iš karto po pralaimėtų rungtynių sunku atsakyti. Bet, vertinant visą pirmąjį etapą, pergalės mus tikrai suvienijo“, - dėstė puolėja.

M. Solopova, paprašyta apibendrinti jos komandos pasirodymą pirmajame čempionato etape, teigė, jog dabar lietuvės yra dar labiau pasiryžusios įgyvendinti savo svajones.

„Mūsų stiprybė yra tai, kad žaidžiame visos kartu, vieningai ginamės, palaikome viena kitą. Visos mes esame stipriai susijungusios į vieną komandą. Ko dar trūksta? Nežinau, viską kaip ir turime. Belieka taip pat kovoti, ir kelialapis į atkrintamąsias varžybas bus ranka pasiekiamas. Turbūt ir toliau mus visi nurašinės, bet mums nuo to tik geriau“, - aiškino krepšininkė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją