Apie pasirengimą Europos jaunimo olimpiniam festivaliui Trabzone (Turkija) informavo Lietuvos olimpinio sporto centro direktorius Linas Tubelis ir LTOK olimpinio sporto direktorius Kazys Steponavičius. Šioms jaunimo sporto žaidynėms mūsų rinktinės pradėjo rengtis prieš metus.

„Pavyko pasiekti, kad visi kandidatai pasitikrintų sveikatą, kam reikėjo, buvo skirtas gydymas. Sportininkai dalyvauja įvairiose varžybose. Baigiamosios treniruočių stovyklos bus surengtos liepos mėnesį“, – sakė
L. Tubelis.

K. Steponavičius informavo, kad į Trabzoną vyks 51 sportininkas, bus akredituota 15 trenerių, 4 gydytojai, 3 teisėjai, 5 žurnalistai. Užsakomuoju reisu Lietuvos delegacija išskris į Trabzoną liepos 22 d. Iš viso pasirengimui ir dalyvavimui Europos jaunimo olimpiniame festivalyje bus išleista apie pusę milijono litų. Delegacijos vadovu patvirtintas LTOK viceprezidentas Vytas Nėnius.

Apie Olimpinės dienos renginius birželio 18-ąją informavo V. Zubernis ir LTOK olimpinio švietimo direktorius Algimantas Gudiškis. 11 val. 30 min. ant Gedimino kalno prie pilies bus uždegta šventės ugnis. Lietuvos olimpiečių ir parolimpiečių estafetė sostinės gatvėmis deglą su ugnimi atneš į Vingio stadioną.

13 val. Vingio stadione prasidės Lietuvos mokinių olimpinio festivalio uždarymas ir nugalėtojų apdovanojimas. Moksleiviams bus įteiktos 174 taurės. 14 val. bus duotas startas Olimpinės mylios, o tuoj po jo - 10 km bėgimams.

Loterijų firmos „Olifėja“ prizai (1 vieta - 3000 litų, 2 - 2000, 3 - 1000) bus įteikti gausiausiai bėgimuose dalyvavusiems kolektyvams. 10 km moterų ir vyrų bėgimo nugalėtojai ir prizininkai bus apdovanoti „Audimo“ ir LTOK prizais.

A. Gudiškis informavo apie Lietuvoje įgyvendinamas TOK olimpinio solidarumo olimpinio švietimo programas. Tai „Vaikų ir jaunimo olimpinis ugdymas šalies mokyklose“, „Sportas ir aplinka“, „Sporto paveldo programa“ ir Lietuvos mokinių olimpinis festivalis. Iš TOK olimpinio solidarumo per ketverius metus LTOK gaus 233 tūkst. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją