Pirma rungtis - štangos spaudimas. Svorio kategorijoje iki 80 kg čia geriausiai sekėsi Edmundui Jonušui, kuris įveikė 147,5 kg. Antras liko Dainius Vėžauskas su 145 kg, o trečias buvo Giedrius Barkus su 140 kg.

Svorio kategorijoje iki 90 kg neįveikiamas buvo Kęstutis Milkintis, įveikęs 180 kg. Antrą vietą užėmė Evaldas Svikis (170 kg), o trečią Antanas Šlečkus (155 kg).

Svorio kategorijoje iki 100 kg nepavejamas buvo Žydrūnas Jakštas, kuris įveikė absoliučiai didžiausią svorį – 190 kg. Antras liko Vytautas Mikitavičius (165 kg), o trečias – Marius Juknevičius (160 kg).

Sunkiausioje svorio kategorijoje - virš 100 kg - štangos spaudime lyderiai buvo Saulius Domkus ir Dainius Levanas, abu įveikę 180 kg. Po jų turnyro lentelėje rikiavosi Nerijus Vaišvila (160 kg) ir Karolis Aleksandravičius (155 kg).

Baigiant spaudimo varžybas, užėjo baisi liūtis ir smarkus vėjas. Dėl oro sąlygų teko net sustabdyti varžybas. Tačiau rimtų vyrų tai neišgąsdino ir jau po pusvalandžio jie kovojo antroje varžybų dalyje - prisitraukimuose.

Svorio kategorijoje iki 80 kg G. Barkus, spaudime likęs trečias, užėmė pirmą vietą - prisitraukė su prikabintu 70 kg svoriu. Antras šioje rungtyje buvo Gediminas Kaleckas (spaudime likęs ketvirtas), prisitraukęs su 60 kg. Trečias liko Edmundas Jonušas (spaudime buvęs pirmas, o prisitraukė su 55 kg).

Svorio kategorijoje iki 90 kg spaudime pirmas buvęs K. Milkintis, nugalėjo ir prisitraukimo rungtyje (65 kg). Evaldas Svikis, Antanas Šlečkus bei Remigijus Čiplys prisitraukė su 50 kg svoriu.

Svorio kategorijoje iki 100 kg vėl pirmas buvo Ž. Jakštas, prisitraukęs su 70 kg. Antras liko Marius Juknevičius (spaudime buvęs trečias, 62,5 kg), o trečią vietą dalinosi Vytautas Mikitavičius (spaudime antras) ir Mindaugas Maižrimas (spaudime ketvirtas, abu 60 kg).

Svorio kategorijoje virš 100 kg prisitraukimo rungtyje pirmas buvo Nerijus Vaišvila (spaudime antras, 50 kg), tačiau to nepakako, kad bendroje įskaitoje jis aplenktų Saulių Domkų, kuris prisitraukė su 40 kg ir šioje rungtyje liko trečias. Antras prisitraukime liko Karolis Aleksandravičius, kas leido jam bendroje įskaitoje pakilti iki trečios vietos.

Pabaigus abi rungtis, buvo skaičiuojami bendri rezultatai. Priminsime, kad „Animal Dvigubas MAX“ varžybų galutinis rezultatas yra trijų svorių suma: paspaustas svoris, svoris su kuriuo prisitraukta ir paties dalyvio svoris (nes tenka ir jį traukti).

Taigi galutiniai rezultatai tokie:

Svorio kategorijoje iki 80 kg pirmą vietą iškovojo Giedrius Barkus surinkęs 289,5 kg, antras buvo Edmundas Jonušas su 276,5 kg ir labai nedaug nuo jo atsilikęs trečiu tapo Dainius Vėžauskas su 274,2 kg. Labai nedaug nuo prizininkų atsiliko ir ketvirtu likęs Gediminas Kaleckas surinkęs 271,5 kg. Kiti dalyviai įveikė kur kas mažesnius svorius.

Svorio kategorijoje iki 90 kg užtikrintai visose rungtyse pirmavęs nugalėjo K. Milkintis surinkęs 327,2 kg. Antrą vietą iškovojo E. Svikis su 304,9 kg, o trečia vieta atiteko A. Šlečkui, surinkusiam 289 kg.

Svorio kategorijoje iki 100 kg pirmą vietą iškovojo ir absoliučiai geriausią varžybų rezultatą pasiekė Ž. Jakštas, surinkęs 358 kg. Antrą vietą užėmė V. Mikitavičius (320,7 kg), o trečią – M. Juknevičius (317 kg).

Svorio kategorijoje virš 100 kg pirmą vietą iškovojo S. Domkus surinkęs 326,5 kg. Antras buvo N. Vaišvila (314 kg), o trečias liko – Karolis Aleksandravičius (306,5 kg).

Ekstremalios varžybų sąlygos išgąsdino merginas, tad liko tik viena dalyvė, kuriai teko varžytis pačiai su savimi. Ingrida Misiukevičienė (svorio kategorija virš 60 kg), paspaudė 90 kg svorį ir prisitraukė su 5 kg bei surinkus 173 kg, užėmė pirmą vietą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją