„Permainingos varžybos rodo augantį bendrą RS-280 jachtų klasės sportininkų lygį. Manau, kad šiais metais laukia įnirtinga kova dėl taurės nugalėtojo titulo,“ – po varžybų sakė „Arabelos“ kapitonas Raimondas Šiugždinis.

Iš viso trečiajame etape „Arabelos“ komanda surinko 10 baudos taškų, antroje vietoje likusi „Raganosio-Finastos“ įgula (kap. Saulius Pajarskas) – 12 baudos taškų, o trečioje – „Barta“ įgula (kap. Simonas Steponavičius) su 17 baudos taškų.

Šeštadienį pirmajame plaukime susikovė „Raganosis-Finasta“ su „Barta“
Pirmojo plaukimo startas buvo atidėtas kelioms valandoms, kol įsivyravo nors silpnas, bet pastovus vėjas. Pirmojoje distancijos pusėje aktyvi kova vyko tarp jachtų „Barta“, „Raganosis-Finasta“, „Horn“ ir „Yomayo“ įgulų. Vėliau į priekį išsiveržė „Barta“ ir „Raganosis-Finasta“, tačiau „Barta“ kliudė distancijos ženklą ir turėjo atlikti privalomą baudos apsisukimą.

Tuo metu kapitono S. Pajarsko vadovaujama jachta „Raganosis-Finasta“ išsiveržė į priekį ir finišavo pirmoji. „Barta“ buvo antra, „Arabela“ – trečia.

Antrąjį plaukimą ypač gerai startavusi kapitono R. Šiugždinio vadovaujama „Arabelos“ įgula nuo pat pradžių išsiveržė į priekį ir išlaikė pranašumą iki pat finišo. Antroji finišavo jachta „Raganosis-Finasta“, tretieji finišo liniją kirto „Horn“.

Prasidėjus trečiajam plaukimui atrodė, kad pasikartos antrojo scenarijus. Jachta „Arabela“ pirmavo pirmąją plaukimo dalį, tačiau pavėjinėje distancijos dalyje juos aplenkė ir plaukimo nugalėtoja tapo „Horn“ įgula, vedama kapitono Šarūno Abraičio. „Arabela“ liko antra.

Trečiąją vietą užėmė jachta „Yomayo“, finiško liniją kirtusi vos 2 sekundėm anksčiau už jachtą „Raganosis-Finasta“.

Sekmadienį vykusiuose plaukimuose vyravo stipresnis 4-5 m/sek. vėjas. Nuo pat ketvirtojo plaukimo starto vyko permaininga kova tarp jachtų „Knygų klubas“, „Yomayo“, „Barta“, „Arabela“ ir „Raganosis-Finasta“.

Po pirmosios distancijos dalies pranašumą įgijo kapitono Pauliaus Jeršovo vedama „Yomayo“ įgula ir jį išlaikė iki pat finišo. „Raganosio-Finastos“ bei „Arabelos“ jachtos aplenkė ilgą laiką antroje pozicijoje plaukusią „Bartą“ ir pasiekė finišą atitinkamai antroji ir trečioji.

Penktajame plaukime vėl pergalingai plaukė „Arabelos“ įgula, kuri finišavo pirmoji. Atkakli kova vyko tarp „Raganosio-Finastos“ ir „Bartos“ įgulos, tačiau pastaroji sugebėjo išlaikyti minimalų pranašumą iki pat distancijos pabaigos ir kirsti finišo liniją antroji. Už kelių sekundžių finišavo ir „Raganosis-Finasta“.

Po trijų etapų taurės varžybose pirmauja „Arabela“

Pasibaigus trims ASUS RS-280 jachtų klasės taurės etapams, aršiausia kova vyksta dėl trečiosios vietos tarp jachtų „Yomayo“ ir „Hornas“.

Komandos turnyrinėje lentelėje pirmasis penketukas rikiuojasi taip:


1.„Arabela“ (kap. R. Šiugždinis)11 baudos taškų,
2.„Raganosis-Finasta“ (kap. Saulius Pajarskas)13 baudos taškų,
3.„Yomayo“ (kap. Paulius Jeršovas)27 baudos taškai,
4.„Hornas“ (kap. Šarūnas Abraitis)28 baudos taškai,
5.„Barta“ (kap. Giedrius Tomas Jarmalavičius)35 baudos taškai.

Ketvirtasis taurės etapas įvyks per Kuršių marių regatą liepos 31 – rugpjūčio 6 dienomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją