Geriausias progas pasižymėti pirmame kėlinyje turėjo Marius Papšys, kurio smūgį galva atrėmė vartininkas, ir šalia vartų smūgiavęs Ramūnas Radavičius. Norvegai Lietuvos rinktinės vartininką Ernestą Šetkų privertė rimčiau padirbėti tik rungtynių pabaigoje.

Tačiau likus žaisti šešias minutes teisėjas skyrė 11 metrų baudinį. Pirmą Morteno Gamsto Pederseno smūgį E. Šetkus atrėmė, tačiau antruoju norvegas buvo tikslus. Vėliau rezultatą dar galėjo išlyginti Arūno Klimavičiaus baudos smūgis, po kurio varžovus gelbėjo vartininkas.

Lietuvos rinktinės vyriausias treneris Raimondas Žutautas po mačo dėkojo savo auklėtiniams.

„Dėkoju vyrams už žaidimą. Jie šaunuoliai – gerai kovojo ir pademonstravo, kad moka žaisti. Šiandien tikrai galėjome įmušti, sukūrėme progų. Tik norėjosi sirgaliams padovanoti geresnį rezultatą.

Norvegijos rinktinės žaidimą išanalizavome ir varžovai žaidė taip, kaip tikėjomės. Ši komanda atlieka daug aukštų perdavimų į baudos aikštelę, tiek po standartinių padėčių, tiek po išmetimų iš užribio. Šiandienos rungtynės parodė, kad galime sėkmingai apsiginti. Gerai, kad sužaidėme tokias rungtynes, nes panašios mūsų laukia rugsėjį su Škotija svečiuose.

Taip pat išbandėme naujų žaidėjų. M. Papšys pirmame kėlinyje turėjo progą įmušti, žaidė aktyviai, drąsiai. Jo žaidimą galiu pagirti – jei taip ir toliau, turėsime tikrai gerą krašto saugą. Povilas Leimonas taip pat debiutavo neblogai, jam dar viskas priešakyje. Išbandėme ir Nerijų Astrauską.

Į mūsų vartus skirto baudinio nesinorėtų vertinti, kol nemačiau vaizdo įrašo pakartojimo. Tačiau tie kas matė, sakė, kad baudinys keistokas. Abejočiau ir dėl ankstesnio epizodo, kai nebuvo skirta pražanga prieš mūsų vartininką ir varžovai neįmušė į tuščius vartus.

Kaip žinia, norvegams šios rungtynės buvo svarbios dėl reitingo taškų. Jei jie pateko į krepšelį tarp dešimt geriausių Europoje, reiškia to nusipelnė“, sakė Lietuvos rinktinės treneris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją