Burtų krepšelis, kuris esant aukščiau leidžia išvengti potencialiai galingesnių varžovų, – bus sudaromas pagal liepos mėneio FIFA rinktinių reitingą. Šis skaičiuojamas ne tik pagal oficialių, bet ir pagal draugiškų rungtynių rezultatus.

Remiantis neoficialiais teoriniais skaičiavimais, pergalės prieš Lietuvą atveju norvegai išliktų pirmame krepšelyje ir išvengtų galingų varžovų. Priešingu atveju Norvegiją galėtų aplenkti Rusija. Vienas norvegų dienraštis prieš rungtynes net kalbėjo apie „gyvybės ir mirties klausimą.“

„Galimas variantas, kad jei neiškovosime pergalės, iš pirmojo burtų krepšelio nukrisime į antrąjį. Todėl šios rungtynės yra labai svarbios“, - žiniasklaidai sakė Norvegijos rinktinės treneris E. Olsenas.

„Rungtynes net pavadinčiau tokiomis pat svarbiomis kaip atrankos varžybose - jei tai suteiks mums daugiau šansų kovoti dėl patekimo į pasaulio čempionato finalinį etapą Brazilijoje“, - kalbėjo Londono „Fulham“ gynėjas Brede Hangelandas.

„Mums tai bus rimta motyvacija ir tuo pačiu pasiruošimas atrankos varžyboms su Islandija ir Kipru“, - antrino „Roma“ gynėjas Johnas Arne Riise.

Ruošiasi stipriausios sudėties

Šeštadienį Norvegijos rinktinė EURO 2012 atrankos varžybose svečiuose 0:1 nusileido Portugalijos rinktinei. Po šio rezultato norvegai prarado atrankos H grupės lyderių poziciją, tačiau surinkę 10 taškų vis dar dalijasi 1-3 vietas su Portugalija ir Danija.

Dvikovoms su portugalais ir lietuviais E. Olsenas surinko stipriausią sudėtį. 14 iš 21 rinktinės žaidėjų rungtyniauja užsienio klubuose, o daugiausiai legionierių iš Anglijos – keturi. Į komandą pakviestos ir tokios žvaigždės kaip gynėjas J. A. Riise, saugas Mortenas Gamstas Pedersenas ar puolėjas Johnas Carew.

Nors pastarasis dėl prrastokos fizinės formos greičiausiai nerungtyniaus, norvegų treneris patikino, kad tai nereiškia ruošiamus eksperimentus. „Pasikeitimų bus, tačiau nemanau, kad daug eksperimentuosime. Turime 5-6 jaunesnius žaidėjus, kurie trokšta rungtyniauti. Keitimai gali priklausyti nuo rungtynių eigos“, - kalbėjo E. Olsenas.

Kalbėdamas apie varžovę Lietuvos rinktinę, E. Olsenas kiek anksčiau minėjo, jog laukia rimto iššūkio. „Mačiau Lietuvos namų rungtynes su Ispanija. Lietuviai paliko man gerą įspūdį. Tai aukštesnio meistriškumo komanda, nei daugelis norvegų įsivaizduoja. Šios rungtynės bus mums rimtas iššūkis“, - sakė treneris.

Neskubėjo užbaigti treniruotės

Rungtynės su Norvegija vyks įspūdingame Oslo „Ullevaal“ stadione. Jame įrengta 26 tūkstančiai vietų žiūrovams, iš kurių beveik 1500 vietų skirta VIP svečiams, yra 16 žiūrovų ir 5 VIP įėjimai, 12 bilietų kasų, 40 tualetų, 20 kioskų, konferencijų salės, beveik 200 vietų tribūna spaudos atstovams, futbolo muziejus, nemažai sporto federacijų būstinės, daug parduotuvių, šildoma pagrindinė aikštė ir kita infrastruktūra.

Pirmadienio vakare stadione vykusi Lietuvos rinktinės treniruotė užtruko beveik pusvalandį ilgiau nei planuota.

Nepaisant treniruotės pradžioje prapliupusio lietaus, kuris permirkdė futbolininkus, daugelis jų po pratybų dar liko pažongliruoti kamuoliais. „Iš tokio stadiono ir aikštės išeiti tikrai nesinori“, - teigė vienas rinktinės senbuvių Mantas Savėnas.

Lietuvos ir Norvegijos šalių futbolininkai Osle susitiks antrą kartą istorijoje – 1999 metais čia netikėtai pakviesta mūsų šaliai atstovavo Vilniaus „Žalgirio“ komanda. Ji tada pakeitė į Norvegiją dėl rungtynių išvakarėse įvykusio žemės drebėjimo negalėjusią atvykti Turkijos rinktinę.

Antradienio rungtynės tarp Lietuvos ir Norvegijos prasidės 20 valandą mūsų laiku.

Norvegijos rinktinės sąrašas rungtynėms su Lietuva:

Vartininkai:

Rune Almenning Jarstein (Stavangerio „Viking“, Norvegija), Espen Bugge Pettersen („Molde“ FK, Norvegija);

Gynėjai:

Tom Hogli („Tromso“ IL, Norvegija), Kjetil Waehler („Aalborg“ BK, Danija), Brede Hangeland (Londono „Fulham“, Anglija), John Arne Riise (AS „Roma“, Italija), Espen Ruud („Odense“ BK, Danija), Vadim Demidov (San Sebastiano „Real Sociedad“, Ispanija), Jonathan Parr („Aalesund“ FK, Norvegija), Havard Nordtveit (Menchengladbacho „Borussia“, Vokietija);

Saugai:

Morten Gamst Pedersen („Blackburn Rovers“ FC, Anglija), Bjorn Helge Riise („Sheffield United“ FC, Anglija), Christian Grindheim (SC „Heerenveen“, Olandija), Ruben Yttergard Jenssen („Tromso“ IL, Norvegija), Alexander Tettey („Rennes“ FC, Prancūzija) , Markus Henriksen („Rosenborg“ BK, Norvegija), Henning Hauger („Stabaek“ IF, Norvegija);

Puolėjai:

Mohammed Abdellaoue („Hannover 96“, Vokietija), Daniel Braaten („Toulouse“ FC, Prancūzija), John Carew („Stoke City“ FC, Anglija), Erik Huseklepp (AS „Bari“, Italija).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją