"Tai savotiškas Lietuvos imtynių "Didžiojo kirčio" turnyrų etapas. Anykštėnai sėkmingai konkuruoja su Visagino taurės varžybomis, Kauno turnyru ir klaipėdiečiais, kurie organizuoja turnyrą Kariuomenės ir visuomenės dienai paminėti.

Apgailestauju, kad per daug vadeles atleido panevėžiečiai, kurie ne vienus metus ambicingai vykdė Aukštaitijos taurės varžybas. Tačiau sunkmečiu į šį turnyrą suvažiuodavo ne patys stipriausi užsienio atletai ir renginys, tikiuosi laikinai, prarado aukštas pozicijas", - pastebi šalies jaunučių rinktinės treneris Vladimiras Audickas.

Gausiausioje svorio kategorijoje iki 32 kilogramų (18 dalyvių) nugalėtoju tapo anykštėnas Domas Krikščiūnas, kuris finalo kovoje gan užtikrintai laimėjo prieš šiaulietį Edgarą Gentvilį.

Anykštėnas Nerijus Venslovas (35 kg, 16 dalyvių) laimėjo pogrupio kovas ir finale susitiko su ukrainiečiu Nazaru Prokopčiuku.

Svorio kategorijoje iki 38 kilogramų (8 dalyviai) nugalėtoju tapo Aleksanderis Gincas iš Vokietijos. Finale vokietis pranoko visaginietį Dmitrijų Parechelešvilį.

Šios amžiaus grupės Lietuvos imtynių lyderis Lietuvos olimpinio sporto centro auklėtinis Kristupas Šleiva kovojo svorio kategorijoje iki 42 kilogramų (14 dalyvių). Kiek didesnį pasipriešinimą buvęs panevėžietis juto risdamasis su vokiečiu Roy'umi Lehmannu. Finale K. Šleiva lengvai įveikė joniškietį Donatą Gudmoną.

Tauragės imtynininkas Darius Venckaitis (47 kg, 16 dalyvių) finale įveikė latvį Vilemaną Frilinsą.

Gan užtikrintai galynėjosi klaipėdiečiai broliai Justas ir Paulius Galkinai, kurie tapo šių varžybų nugalėtojais. Justas, svorio kategorijoje iki 53 kilogramų (16 dalyvių) finalo kovoje susirungė su nuolatiniu savo varžovu Airidu Danusevičiumi iš Šiaulių. Paulius svorio kategorijos iki 59 kilogramų (11 dalyvių) finale įveikė anykštėną Gytį Galinį.

Alianas Marzijevas iš Vokietijos (66 kg, 13 dalyvių) finale nugalėjo joniškietį Deividą Gudmoną.

Itin stiprių ir pajėgių sportininkų kompanija susibūrė svorio kategorijoje iki 73 kilogramų (8 dalyviai ). Finale nugalėtojo vardą iškovojo Vokietijos atletas Davidas Litau, kuris lemiamoje imtyje palaužė Konstantino Bielskio iš Rusijos pasipriešinimą. Anykštėnas Lukas Čiučelis liko trečias.

Klaipėdietis Valentas Rudys (85 kg, 6 dalyviai) be didelio pasipriešinimo nugalėjo savo varžovus. Finale Valentas nugalėjo savo treniruočių draugą Roką Šarpnicką. Trečią vietą iškovojo Donatas Grybas iš Anykščių.

Sunkiausioje svorio kategorijoje iki 100 kilogramų (8 dalyviai) niekas nesugebėjo pasipriešinti Dominykui Orlovui. Anykštėnui finale įveikė Przemyslawą Opryszczko iš Lenkijos ir įrodė, kad jis šioje amžiaus grupėje pajėgus konkuruoti su geriausiais Europos sunkiasvoriais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją