Pirmą kartą Lietuvoje vyksiančiose tokio rango paplūdimio tinklinio varžybose šeimininkams atstovaus keturi duetai: du vaikinų ir du merginų.
Šią savaitę rinktinės kandidatai pradės pasirengimo stovyklą sostinėje.

Pretenduojantys dalyvauti čempionate tinklininkai išmėgins jėgas turnyruose Lietuvoje, Latvijoje ir Vokietijoje, o rinktinės sudėtis turėtų paaiškėti po liepos viduryje vyksiančių šalies jaunių pirmenybių.

Pasak rinktinės trenerio Mariaus Vasiliausko, tarp kandidatų tvirčiausios yra jaunųjų žaidėjų iš Kelmės pozicijos.

„Tai lemia tinklinio tradicijos Kelmėje ir kvalifikuotų trenerių įdirbis. Be to, dažniausiai sportininkai iš mažesnių miestelių pasižymi geresnėmis charakterio savybėmis“, – aiškino buvęs daugkartinis Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionas.

Pasak jo, pagrindiniai Europos pirmenybių favoritai bus svečiai iš Vokietijos, Rusijos, Lenkijos, Ispanijos. Nors viliamasi, kad dėl medalių pakovos ir lietuviai, M. Vasiliauskas neslėpė, kad pernelyg garsiai svajoti apie nugalėtojų pakylą būtų neatsargu.

„Nieko neatsitiks, jei nelaimėsime apdovanojimų. Svarbiausia, kad žmonės susidomėtų paplūdimio tinkliniu, kad renginys pavyktų ir paliktų įspūdį žiūrovams. Taip pat reikia ugdyti jaunimą suaugusiųjų varžyboms“, – kalbėjo čempionatą rengiančio sporto klubo „Auksma“ pirmininkas.

Organizatoriai tikisi, kad šį pavasarį aplink pagrindinę smėlio aikštę iškilusios tribūnos, kuriose čempionato metu tilps iki tūkstančio žiūrovų, bus užpildytos.

Antradienį oficialiai atidarytame atnaujintame aikštyne prie Baltojo tilto iš viso įrengtos 6 paplūdimio tinklinio aikštės. Sezono metu čia galės sportuoti visi norintys, iš anksto rezervavę sau laiką, o mėgėjams talkins trys treneriai.

Savaitgaliais komplekse bus rengiamos varžybos: Vilniuje vyks trys iš penkių Lietuvos pirmenybių etapų, planuojama surengti naktinį čempionatą, šventes miestiečiams.

Šiemet ketinama įrengti paplūdimio tinklinio aikštynus ir Klaipėdoje bei Nidoje, atnaujinti aikštes Palangoje bei Kaune.

Europos jaunių čempionato biudžetą sudaro 300 tūkst. litų, įskaitant investicijas į infrastruktūrą. 180 tūkst. litų aikštyno prie Baltojo tilto atnaujinimui bei pirmojo šalyje uždaro aikštyno Žirmūnuose įrengimui skyrė Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondas.

Sėkmingai surengus jaunių pirmenybes, ateityje viliamasi į Vilnių pakviesti ir tarptautinių suaugusiųjų varžybų dalyvius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją