Todėl nieko nenustebino jų dominavimas daugelyje rungčių. Pramoginius „Pro-Am“ dvejetus (kur komandą turi sudaryti vienas stiprus ir vienas silpnas žaidėjas), laimėjo lenkų pora Adamas Chybinskis ir Dorota Wierzbicka, nugalėję Jūratę Radžiūnaitę su vienu geriausiu Belgijos žaidėjų Giuliano Betivoglio bei trečioje vietoje palikę lenkus Rafalą Basiewiczių ir Marciną Tokarskį.

Tačiau jau antroje pramoginėje rungtyje, DYP, kurioje partneris parenkamas atsitiktiniu būdu, pirmose trijose vietose buvo po Meistro kategorijos žaidėją: pirmoje vietoje – G. Bentivoglio su Marcelio Manganiello iš Italijos, antri – Richardas Marshas iš Didžiosios Britanijos su lenku Jakubu Ziencikiewicziumi, o treti – stipriausias Vokietijos žaidėjas Jamalas Allalou su Simonu Šuminsku.

Vėliau vyko kategorijų (rungtyje gali dalyvauti tik panašiai reitinguoti žaidėjai), pramoginė mišrių dvejetų (komandoje žaidžia vaikinas ir mergina) bei sportinės rungtys.

Naujokų bei mėgėjų kategorijose geriausiai pasirodė Lietuvos žaidėjai – naujokų vienetų rungtį laimėjo Ronis Šmitas, dvejetų – J. Radžiūnaitė su Antanu Švelniku, o mėgėjų rungtyse nenugalimas buvo Elvinas Kalanta, laimėjęs tiek vienetus, tiek dvejetus su Sauliumi Kukarėnu.

Pažengusiųjų, arba „Semi-pro“, vienetų ir dvejetų rungčių trofėjus namo į Lenkiją išsivežė Michalas Ziolkovskis, dvejetuose žaidęs su Krzyszofu Zoladkowicziumi. Tuo tarpu stipriausių žaidėjų – „Pro/Master“ – vienetų rungtyje suspindėjo J. Ziencikiewiczius, laimėjęs ir šios kategorijos dvejetų rungtį su J. Allalou.

Jau tradicija tapusioje pramoginėje mišrių dvejetų rungtyje dominavo tarptautinės komandos: pirmą vietą laimėjo J. Allalou ir D. Wierzbicka, antrą užėmė J. Ziencikiewiczius su Lietuvos žaidėja Marija Balinskaite, o trečią – taip pat lietuvė Gabrielė Arvasevičiūtė su G. Bentivoglio.

Svarbiausia turnyro dalis, žinoma, buvo sportinės jaunių, moterų bei atviros rungtys. Vis stiprėjantys jaunieji stalo futbolininkai po atkaklių kovų išsiaiškino, jog geriausias iš jų vienetų rungtyje yra Jonas Sideravičius, finale nugalėjęs Titą Gailių. Trečioje vietoje liko jauniausias Lietuvos stalo futbolo žaidėjas Dovydas Bukauskas. Jaunių dvejetų rungtyje nugalėjo Rapolas Jamontas ir Donatas Radomskis, už jų – J. Sideravičius su D. Bukausku ir T. Gailius su Simonu Pupeikiu.

Moterų rungtyse Lietuvos žaidėjos buvo rimtas iššūkis užsienietėms. Moterų vienetų rungtyje už pirmą vietą užėmusios D. Wierzbickos bei Ekaterinos Tripoten iš Rusijos trečioji liko Eglė Vaicekauskaitė. O dvejetų rungtyje lietuvėms pavyko užimti antrą ir trečią vietas. Pirmą poziciją užėmusios Olga Sarnitskaja ir E. Tripoten už savęs paliko G. Arvasevičiūtę su Ieva Pivoriūnaite bei Ievą Čižiūnaitę su Greta Lazutkaite.

Stipriausiu turnyro žaidėju save drąsiai gali vadinti J. Allalou. Nugalėjęs atitinkamai antrą bei trečią vietas pasidalinusius J. Ziencikiewiczių ir G. Bentivoglio, jis tapo atvirų vienetų rungties čempionu, o kartu su J. Ziencikiewicziumi taip pat nugalėjo ir atvirų dvejetų rungtyje.

Finale jie įveikė vokiečius Patricką Glockerį ir Franką Charly Friessemą. Lenkai Marcinas Snopkowskis ir Dariuszas Ludwiczakas liko treti.

Dalyviai puikiai įvertino turnyrą tiek dėl kokybiško žaidimo, tiek dėl geros atmosferos bei sklandumo, taip pradžiugindami šio renginio organizatorius. Panašu, kad ateityje į Lietuvoje vykstančius turnyrus susirinks vis daugiau žaidėjų iš viso pasaulio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją