Pernai Kauno S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadione vykusiame finale Panevėžio klubas po dramatiškos kovos įveikė Vilniaus „Vėtrą“.

Šeštadienio finale „Banga“ pirmavo 2:0 po Irmanto Zelmiko ir Karolio Urbaičio greitų įvarčių 11-ą ir 13-ą minutėmis. I. Zelmikas pasižymėjo galva po kampinio, o K. Urbaitis nukreipė į tuščius vartus nuo panevėžiečių vartininko Emilijaus Zubo atšokusį kamuolį.

„Ekranas“ santykį sušvelnino 30-ą minutę po Ramūno Radavičiaus smūgio iš baudos aikštelės, o antro kėlinio pirmoje pusėje, 55-ą minutę, Egidijus Varnas galva iš arti ir išlygino rezultatą.

Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi lygiosiomis 2:2. Per pratęsimą „Ekrano“ pergalę lėmė Dušano Matovičiaus (107-ą min.) ir Andriaus Veličkos (115-ą min.) įvarčiai po kontratakų.

Pakeisti įvykių eigai „Bangai“ pritrūko patirties ir jėgų.

„Ekranas“ ir „Banga“ gegužės pradžioje A lygoje išsiskyrė lygiosiomis 1:1.

„Bangai“, kuri 2008 metais dar žaidė antrame futbolo divizione, LFF taurės finalas buvo tik pirmas. Ją treniruoja pernai į gimtą miestą sugrįžęs legendinis futbolininkas Arminas Narbekovas.

LFF taurės turnyro istorija skaičiuoja jau septintą dešimtmetį. Pirmos finalo rungtynės vyko 1947 metais. Alytuje vykusios rungtynės buvo jau 65-as taurės turnyro finalas.

Rezultatas:

„Ekranas“ 4 - 2 „Banga“, po pratęsimo

11' Irmantas Zelmikas [0 - 1]
13' Karolis Urbaitis [0 - 2]
30' Ramūnas Radavičius [1 - 2]
55' Egidijus Varnas [2 - 2]
107' Dušan Matovič [3 - 2]
115' Andrius Velička [4 - 2]

Įspėjimai:

37' Mindaugas Bitinas („Banga")
57' Ramūnas Radavičius („Ekranas")
90' Mantas Gudauskas („Banga")

„Ekranas“: Emilijus Zubas, Andrius Jokšas, Dainius Gleveckas, Ignas Dedūra, Nerijus Sasnauskas (76' Dušanas Matovičius), Andrius Arlauskas (33' Tadas Markevičius), Aurimas Kučys, Ramūnas Radavičius, Mauro Alonso, Arnas Ribokas (56' Andrius Velička), Egidijus Varnas.

„Banga“ Igoris Spiridonovas, Irmantas Zelmikas, Marius Kazlauskas, Mindaugas Bitinas (78' Giedrius Ratkus), Deivydas Padaigis, Rimvydas Grudys, Karolis Urbaitis (75' Ilja Rodkinas), Andrius Lipskis, Marijanas Choružijus, Mikas Kura (67' Mantas Gudauskas), Gytis Gailius.

Komentarai:

Valdas Urbonas, „Ekrano" vyriausias treneris:

„Džiaugiuosi pasiekta pergale. Buvome favoritai, tačiau tą reikėjo įrodyti aikštėje. Rungtynių pradžia susiklostė ne taip, kaip tikėjomės. Pirmą įvartį praleidome po standartinės situacijos. Nors žaidėjai žinojo, kas už ką yra atsakingas gynyboje, reikia pripažinti, kad I. Zelmikas gerai žaidžia galva ir dar kartą tai įrodė.

Dėkoju vyrams už pasiaukojamą darbą. Priešininkas buvo vertas mūsų ir vertas pagarbos. Tai, kad sugebėjome išlyginti žaidimą ir rezultatą buvo ir sėkmės faktorius. Pratęsimas toks dalykas, kad gali nutikti visko. Džiaugiuosi, kad sugebėjome įmušti ir neprireikė baudinių loterijos. Ši pergalė mums labai svarbi“.

Arminas Narbekovas, „Bangos" vyriausias treneris:

„Sveikinu „Ekraną" su pergale ir noriu padėkoti savo komandai bei sirgaliams. Patyrėme apmaudų pralaimėjimą, nors rungtynės buvo vykusios. Darėme viską, ką galėjo tokia jauna komanda, tačiau taip išėjo. Gaila, kad visus metus kovojome dėl šio tikslo ir pabaiga tokia skaudi.

Kai pradžioje įmušėme du įvarčius, nesiekėme išsaugoti rezultato, nes dar buvo likę žaisti daug laiko. Paprasčiausiai padarėme dvi šiurkščias klaidas. Pramiegojome varžovus po standartinės padėties, kai vienoje vietoje buvo daug žaidėjų, o kamuolys atrado priešininką. Kai po 2:0 rezultatas tapo 2:2, "Ekranas" įgijo psichologinę persvarą“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją