Pirmoje dvikovoje, vykusioje Klaipėdoje, pergalę po atkaklios kovos rezultatu 36:32 (18:12) išplėšė "Žemaitijos dragūnas".

Antra dvikova Kaune buvo kur kas dramatiškesnė, pareikalavusi net baudinių serijos. Visgi, rezultatu 35:33 (19:17) pergalę vėl šventė klaipėdiečiai (pagrindinis laikas baigėsi lygiosiomis - 33:33).

Ne ką mažiau įtemptos buvo ir trečios finalo serijos rungtynės. Pirmą kėlinį, kai tik klaipėdiečiai įsiverždavo 1-2 įvarčiais į priekį, tuoj pat spurtuodavo ir rezultatą išlygindavo "Lūšies" rankininkai.

Antrą kėlinį "Lūšies" atstovai pradėjo užtikrintai ir po poros minučių minimalia persvara buvo priekyje - 16:15, tačiau tai buvo pirmas ir paskutinis kartas, kuomet svečiai galėjo pajusti pranašumą.

Iki rungtynių pabaigos likus 15 minučių rezultatas dar buvo lygus - 23:23, tačiau netrukus aikštės šeimininkai sužaidė įspūdingą atkarpą 5:0 ir išsiveržė į priekį - 28:23.

Likus mažiau nei 4 minutėms "Žemaitijos dragūno" persvara buvo vos 1 įvartis - 28:27. Tačiau sėkmingai ir kietai sužaista rungtynių pabaiga klaipėdiečiams leido džiaugtis čempionų titulais. Rungtynių pabaigoje neatlaikė "Lūšies" lyderio Vaido Drevinsko nervai - jis buvo diskvalifikuotas.

Tai ne pirmas šį sezoną iškovotas svarbus "Žemaitijos dragūno" titulas - jie antrus metus tapo ir LRT Didžiosios taurės laimėtojais.

"Lūšies" rankininkai Lietuvos pirmenybėse pernai taip pat buvo antri.

Statistika:

"Žemaitijos dragūnas" - "Lūšis" - 30:27 (15:14).

"Žemaitijos dragūnas": Arūnas Šrederis 8, Remigijus Vaičikauskas 5 (2 iš 7 m), Gražvydas Juška 4, Karolis Stropus 3, Gediminas Vaitkus 3, Darius Jasinskas 3, Tadas Stankevičius 2 įvarčiai.

"Lūšis": Petras Očikas 8 (1), Mindaugas Mažeika 5, Lukas Kalasauskas 5, Vaidas Drevinskas 4 (1), Saulius Katkevičius ir Egidijus Morkūnas po 2, Modestas Natys 1 įvartis.

Komentarai:

Artūras Juškėnas, "Žemaitijos dragūno" treneris:

„Finalo serija pareikalavo itin daug jėgų ir ištvermės. Pirmos finalo rungtynės buvo gal šiek tiek lengvesnės, o kitos dvejos - itin įtemptos. Šių rungtynių pabaiga dar kartą parodė, kad negalima anksčiau laiko džiaugtis pergale. Vienu metu turėjome 5 įvarčių persvarą, tačiau varžovai sugebėjo garbingai sužaisti iki pat paskutinės sekundės. Kauniečiai gerokai patampė mūsų nervus ir įrodė, kad atsipalaiduoti negalime nė sekundės. Nepaisant to, mano ekipos žaidėjai nusipelnė pačių gražiausių žodžių, jie kovojo negailėdami jėgų.

Ši pergalė - tai šventė visam Klaipėdos miestui. Klaipėda turėtų susimąstyti, ar jiems reikia čempionių ekipos, ar ne. Jei galėtume savo žaidėjams mokėti normalų atlygį, jie iš Lietuvos niekur nevažiuotų. Jie yra savo miesto patriotai, tačiau jiems reikia žvelgti į ateitį, turėti ką valgyti, išlaikyti šeimas. Mano svajonė: ekipos branduolį išlaikyti kitam sezonui. Norėtųsi Klaipėdai padovanoti dar ne vieną skambią pergalę ir garbingai dalyvauti Europos taurės varžybose“.

Remigijus Vaičikauskas, "Žemaitijos dragūno" kapitonas:

Tikėjausi, kad finalo serija bus ilgesnė - reikės daugiau nei trijų mačų. Mūsų pranašumas - ilgesnis žaidėjų suolelis. Reikia pripažinti ir tai, kad šioje finalo serijoje mus lydėjo sėkmė. "Lūšis" ir mes - apylygės komandos, tą įrodė ir per visas serijos rungtynes tvyrojusi įtampa. Džiaugiuosi, kad apgynėme čempionų titulus. Tai itin maloni akimirka“

Antanas Katkevičius, "Lūšies" treneris:

„Antrame kėlinyje teisėjai raudoną kortelę skyrė mūsų pagrindiniam įvarčių autoriui Vaidui Drevinskui ir taip „sutvarkė“ varžybų eigą. Labai apmaudu, kad vyksta tokie dalykai. Kaip gali tikėtis laimėti, kai pašalinamas tavo komandos lyderis?

Žinoma, norėjome, kad finalo serija pakryptų kita eiga, tikėjomės iškovoti bent vieną pergalę, tačiau finalas - slidus dalykas. Laimėti tokią ilgą seriją, kuomet mūsų atsarginių žaidėjų suolelis daug trumpesnis, sunkiai įsivaizduojamas reikalas. Nežadame nuleisti galvų, tikimės ateityje atsigriebti su kaupu“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją