Atvirame pogrupyje niekas neprilygo Suomijos atstovui, buvusiam Europos jaunimo čempionui, Markusui Rabergui. Antra vieta atiteko estui Einarui Elbingui. o trečias buvo suomis Veli Berglundas. Iš Lietuvos sportininkų sėkmingiausiai pasirodė Gabrielius Gricius, žaidęs finale ir po atkaklios kovos užėmęs penktą vietą.

„Laimėtas turnyras „Vilnius Open‘2011“ dar nereiškia, kad esu pats geriausias. Man šešiolika, tad savo žaidimą dar tik pradedu ir svarbiausios pergalės, tikiuosi, bus ateityje. Diskgolfe sėkmę lemia daugelis dalykų, bet vienas svarbesnių – parko pažinimas. Su Parnu parku dar nespėjau „susidraugauti“, bet įgyvendinau iškeltą užduotį – patekau tarp penkių pajėgiausių“, - sakė G. Gricius.

Po turnyro Estijoje bendroje „Baltic Sea Tour“ įskaitoje G. Gricius smuktelėjo į antrą vietą, lyderio pozicijas užleisdamas Estijos sportininkui E. Elbingui. Artimiausias „Baltic Sea Tour“ etapas vyks birželio 11-12 dienomis Zarasų rajone, vieninteliame Lietuvoje privačiame Nedožinkos diskgolfo parke.

Apie žaidimą

Diskgolfo žaidimo esmę apibūdina pats pavadinimas. Taisyklės panašios į golfo, tik žaidžiama ne kamuoliuku ir lazda, o plastikiniu skriejančiu disku. Nėra ir duobučių, o diską, atliekant kuo mažiau metimų, būtina pataikyti į specialų krepšį.

Žaidžiama natūraliuose arba specialiai šiam žaidimui įkurtuose parkuose. Lietuvoje šiuo metu yra vienintelis stacionarus diskgolfo parkas, privačiai įrengtas Zarasų rajone.

Diskgolfas Lietuvoje vis dar naujovė. Pasaulyje jau skaičiuojama daugiau nei 3000 stacionariai įrengtų diskgolfo parkų. Ši dar jauna sporto šaka yra laikoma vienu greičiausiai augančių sportų pasaulyje. Diskgolfas populiariausias Jungtinėse Amerikos Valstijose, Kanadoje, taip pat Europoje (ypač Skandinavijoje).

Diskgolfo žaidėjų daugėja ir Lietuvoje. Lietuva 2010 metais tapo tarptautinės asociacijos PDGA (Professional Disc Golf Association) nare.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją