Pirmąsias serijos rungtynes namuose alytiškiai pralaimėjo rezultatu 27:33, o antrąsias sostinėje laimėjo 28:26.

8 įvarčius nugalėtojams lemiamose rungtynėse pelnė Žygimantas Mickevičius, 5 - Gintautas Adamkevičius, po 3 - Tomas Dvareckas ir Rokas Lastauskas, po 2 - Linas Paliušis ir Justinas Šilalė, 1 - Mindaugas Visalga.

Sostinės ekipoje sekmadienį rezultatyviausiai žaidė Evaldas Veida (8 įv.), Marius Panavas ir Laurynas Palevičius (po 4 įvarčius).

Iki šio sezono aukščiausias Alytaus rankininkų pasiekimas buvo prieš šešiolika metų iškovota ketvirtoji vieta, o "HC Vilnius" bronzą paskutinįsyk laimėjo prieš dvejus metus.

Eugenijus Gimbutas, Alytaus "Almeida-Stronglasas" ekipos treneris:

"Tai jaudinantis įvykis, tikra rankinio sporto šventė Alytuje. Tiek metų laukėme, siekėme medalių ir pagaliau tai įvyko. Tiesiog širdis spurda iš džiaugsmo. Tai viena gražiausių akimirkų. Malonu, kad lemiamas mažojo finalo varžybas stebėjo per tūkstantis rankinio sporto aistruolių. Nepaprastas malonumas. Sirgaliai tarsi susiliejo su komandos žaidėjais ir bendra jėga kovojo prieš "HC Vilnių". Sirgaliai plojo, skandavo, įkvėpė mus ir tarsi įnešė atsakomybės jausmą.

Manau, kad šioje serijoje viską lėmė antroji dvikova Vilniuje - mūsų komandos žaidėjai sužaidė kietai ir įgavo pasitikėjimo savo jėgomis. Mes buvome tvirtesni psichologiškai. Esu beprotiškai laimingas ir noriu padėkoti visiems, kurie prisidėjo prie mūsų pergalės".

Žygimantas Micevičius, Alytaus komandos lyderis, prie pergalės pridėjęs 8 įvarčius:

"Tai istorinis įvykis, džiūgauja visa komanda. Teks aplaistyti medalius, juk tai neeilinė proga. Padėjo žiūrovų palaikymas, malonu, kad manimi pasitikėjo treneriai ir galėjau pelnyti nemažai įvarčių. Visi stengėsi, kovojo, pergalę lėmė ne individualių žaidėjų indėlis, o darnus lyg kumštis komandinis žaidimas".

Andžejus Lysionokas, "HC Vilnius" treneris:

"Mes neįveikėme psichologinio barjero, ypač antrajame kėlinyje. Galbūt mūsų ekipos vyrai perdegė, kadangi labai norėjo, tiesiog troško nugalėti.

Mūsų vartininkas Vaidas Lukoševičius serga, tad teko verstis vienu vartininku - Donatu Žebeliu. Jis antroje rungtynių pusėje pavargo ir praleido keletą svarbių įvarčių. Daug kas iš mūsų tikėjosi bronzos medalių, tačiau jų iškovoti nepasisekė.

Tai labai apmaudus pralaimėjimas. Tarsi kirtis į paširdžius. Komandos branduolys kitą sezoną išlieka, tad teks siekti revanšo. Kito varianto neturime. Bandysime atsitiesti, tačiau tai galėsime padaryti tik kitą sezoną".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją