Dvikova buvo įtempta bei permaininga - pirmąjį kėlinį šiek tiek geriau sužaidė vilniečiai - 15:13, tačiau po pertraukos antrojo kėlinio pradžioje jau solidžiau atrodė „Granito-Gajos-Kario“ rankininkai - jie 44 min. buvo priekyje keturiais įvarčiais - 24:20.

Visgi, „VHC Šviesa“ kilo į lemiamą šturmą ir, sužaidę atkarpą 9:2, sugebėjo ne tik persverti rezultatą, bet ir išplėšti įspūdingą pergalę.

"Pergalę lėmė komandos paskutinių 15 minučių sėkmingai sužaista atkarpa, žaidėjai susikaupė ir kilo į lemiamą kovą. Tikriausiai suvokė, kad rezultatas krypsta ne jų naudai ir pergalė iš rankų tiesiog gali būti išplėšta. Labai svarbiais momentais mus tiesiog lydėjo sėkmė. O šiaip komandos žaidimu nesu patenkintas, mes planavome rungtyniauti kitaip, tačiau ne viską pavyko įgyvendinti. Malonu iškovoti "Iššūkio taurės" turnyro trofėjų, nors atvirai pasakius, sezono viduryje tikėjomės daug skambesnių pasiekimų - žaisti LRL finale. Šiemet sezonas nebuvo itin sėkmingas - žaidėme LRT Didžiosios taurės finale ir likome antri, žaidėme Baltijos rankinio lygos finalinio ketverto varžybose, per plauką nepatekome į didįjį šios lygos finalą. Visuomet finaluose negali pralaimėti, tad nors šįkart atsigriebėme", - po rungtynių sakė Evaldas Lipinskas, „VHC Šviesa“ ekipos treneris.

"Manau, kad antrame kėlinyje, kuomet pirmavome keturiais įvarčiais ir dar turėjome kamuolį savo rankose, per anksti patikėjome pergale. Gal vyrai šiek tiek atsipalaidavo, o gal ir išvargo. Sunku pasakyti. Pradėjome skubėti, padarėme keletą klaidų. Antrame kėlinyje diktavome žaidimo eigą, tačiau nesužaidėme taktiškai. Mūsų komandoje šiemet prasidėjo žaidėjų kaita, tad jaunimas neatlaikė slegiančios įtampos. Apmaudu, kadangi pergalė buvo visai šalia, tiesiog pasiekiama ranka", - sakė Modestas Prakapas, „Granito-Gajos-Kario“ ekipos strategas.

„VHC Šviesa“ - "Granitas-Gaja-Karys“ - 29:26 (15:13)

„VHC Šviesa“: Domantas Čiuplinskas - 7 (1 iš 7 m), Skirmantas Plėta - 6 įvarčiai (1), Tomas Bernatavičius - 5, Tadas Jurelevičius - 2, Šarūnas Šeduikis - 1, Martynas Lukšta - 1.

"Granitas-Gaja-Karys“: Valdas Jarukas - 8, Paulius Zėringis - 7, Robertas Švedas - 6, Paulius Šarkauskas - 4, Andrius Šarkus - 1.

2 min. iš aikštės du kartus buvo pašalintas "VHC Šviesa“ žaidėjas Domantas Čiuplinskas, Tadas Jurelevičius, Šarūnas Šeduikis, Tomas Bernatavičius, Martynas Lukšta - po kartą.

Kauno komandos gretose po kartą Paulius Šarkauskas, Edvinas Balčiūnas, Arūnas Gudaitis, ir Aleksandras Trockaitis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją