Tačiau kauniečiai to nelinkę sureikšminti ir teigia, jog pirmas pralaimėjimas jų nepalaužė, o anaiptol privertė dar labiau įpykti ant savęs ir stengtis pakeisti įvykių eigą savo naudai.

„Lūšies“ rankininkai puikiai supranta, kad trauktis nebėra ir kur ir namuose privalu iškovoti pergalę. Kitu atveju, trečios rungtynės, kurios vyks gegužės 11 dieną Klaipėdoje, gali būti lemtingos.

Jei šioje finalo serijoje prireiks ketvirtųjų rungtynių, jos bus žaidžiamos gegužės 14 dieną Kaune. Jei ir šių rungtynių nepakaks išaiškinti Lietuvos rankinio lygos (LRL) čempionų, tuomet Klaipėdoje gegužės 18 dieną įvyktų lemtinga dvikova, po kurios jau tikrai paaiškėtų 2010-2011 metų Lietuvos rankinio lygos (LRL) čempionai.

Kauniečiai pasiruošę kietai kovai

„Komandoje atmosfera gera. Niekas nebekalba apie pirmą pralaimėjimą ir to nesureikšmina. Sportas yra sportas, o finalo serija – ilga. Jei pralošėme vienas rungtynes, tai dar nieko nereiškia, juk kovojama iki trijų pergalių. Dar viskas gali pasikeisti. Po pirmų rungtynių padarėme išvadas, taisysime savo klaidas, o rezultatas parodys, kaip esame pasiruošę“, - sakė "Lūšies" treneris Antanas Katkevičius. - Dabar jau rungtyniaus, Egidijus Morkūnas, tad mūsų pajėgos sustiprėja. Turėtume namuose rungtyniauti jau geriau“.

Įtampa kauniečiams - jokia naujiena

„Esame nusiteikę kovingai, kaip ir visą šį sezoną. Nors ir pralaimėjome Klaipėdoje, tačiau manome, kad namuose rungtyniauti bus lengviau. Tikrai klaipėdiečiai mūsų nepalaužė psichologiškai. Nesiruošiame nuolaidžiauti, sieksime tik pergalės. Turime pakankamai patirties, esame žaidę daug įtemptų varžybų – mums tai jokia naujiena. „Žemaitijos dragūnas“ turi ilgesnį atsarginių žaidėjų suolelį, tačiau mes stengsimės juos įveikti meistriškumu ir patirtimi“, - įsitikinęs „Lūšies“ komandos žaidėjas Lukas Kalasauskas.

Klaipėdiečiai įkvėpti pasitikėjimo

„Visi suprantame, kad bus sunki ir daug jėgų reikalaujanti kova. Visgi, į Kauną vykstame puikiausios nuotaikos. Bandysime iškovoti antrą pergalę, jei tai pavyktų, manome, kad trečios rungtynės Klaipėdoje būtų lemiamos. To visi labai norėtume. Po pirmų rungtynių visi esame įkvėpti pasitikėjimo savo jėgomis. Tikiuosi, kad tai nepakiš kojos dvikovoje Kaune.

Treneris Artūras Juškėnas mums aiškino, kad negalime būti pernelyg pasitikintys, vaizdo įrašuose rodė mūsų klaidas. Gal ir gerai, kad pergalę iškovojome tik keturių įvarčių persvara, tai paskatins dar labiau stengtis“, teigė pirmų LRL finalo rungtynių „Žemaitijos dragūno“ rezultatyviausias žaidėjas Karolis Stropus.

Šioje dvikovoje nėra favoritų

„Žemaitijos dragūno“ rankininkas Darius Jasinskas įsitikinęs, kad finalo dvikovoje nėra favoritų.

„Jaučiuosi lygiai taip pat, kaip ir prieš pirmą finalo dvikovą – susikaupęs. Pirmos rungtynės parodė, kad prieš Kauną laimėti – gana sunku. Teko gerokai paplušėti. Manau, kad Kaune bus ne ką lengviau. Negalime pernelyg pasitikėti, viena pergalė – dar nieko nereiškia.

Reikia kovoti iš paskutiniųjų kiekvienose rungtynėse. Šioje dvikovoje nėra favoritų, kiekvienas smulkus niuansas gali lemti nugalėtoją. Pirmoje dvikovoje skaudžią traumą patyrė mūsų žaidėjas Gediminas Vaitkus – jam buvo susiūtas prakirstas antakis. Dėl 6 cm siūlės jis nesitreniravo visą savaitę, nežinia, ar medikai jam leis žaisti antrose finalo varžybose“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją