Lyderės forma smuko

Gegužės 8-15 d. vyksiančiose pirmenybėse varžysis stalo tenisininkai iš 122 valstybių – iš viso 318 moterų bei 440 vyrų. Tarp jų bus dvidešimt sportininkų iš stalo teniso madas diktuojančios Kinijos, taip pat pajėgūs Pietų Korėjos, Japonijos atstovai.

„Visai Europai sunku tikėtis bent vieno medalio – vertinant realiai, vienintelis vokietis (antrą vietą pasauliniame ITTF reitinge užimantis Timo Bollas) dar turi galimybių laimėti apdovanojimą. Net olimpinėse žaidynėse konkurencija būna ne tokia arši, nes vienai šaliai ten gali atstovauti tik po keturis sportininkus“, – teigė R. Balaiša.

LSTA vadovas neslėpė, kad lietuviams pasaulio čempionate bus sunku įveikti netgi atrankos varžybas. Vienintelei R. Paškauskienei, per karjerą Europos pirmenybėse iškovojusiai keturiolika medalių, keliami aukštesni tikslai. Anot R. Balaišos, būtų puiku, jei 34-erių kaunietė, pasaulio čempionate paskirstyta 57-u numeriu, vienetų varžybose pasiektų šešioliktfinalį.

„Tam, kad galėtum tai padaryti, turi sulaukti palankių burtų ir būti geriausios formos. Nors Rūta dar prieš metus pasauliniame reitinge buvo 39-a, dabar ji nusmuko iki 88-os vietos ir turės žaisti atrankos varžybose. Kvalifikaciją ji turėtų įveikti, bet kas iš to: jau pirmame rate galima į varžoves gauti pasaulio čempionę, ir viskas baigsis.

Be to, ir Rūtos forma pastaruoju metu nebuvo pati geriausia. Po rudenį vykusio Europos čempionato ji truputį išsibalansavo, o pastarosiomis savaitėmis dar prisidėjo problemos su ranka“, – optimizmu netryško R. Balaiša.

Laimę R. Paškauskienė bandys ir mišrių dvejetų varžybose, kur jos partneriu bus Lietuvos čempionas Matas Skučas, tačiau R. Balaiša neslėpė nepuoselėjantis didelių vilčių, kad lietuvių duetui pavyktų nuversti kalnus.

Būsimų išlaidų neatskleidžia

Šeštadienį lėktuvu į Olandiją išskris tik dalis Lietuvos delegacijos atstovų – likusieji, taupant lėšas, autobusu patrauks diena anksčiau.

R. Balaiša teigė dar negalintis pasakyti, kiek LSTA atsieis kelionė į pasaulio čempionatą: tai esą priklausys ir nuo to, kaip lietuviams seksis prie pirmenybių stalų. Tarptautinė stalo teniso federacija (ITTF) kompensuos išlaidas tik už šešis žaidėjus.

„Leidžiame sau prabangą ir vežame maksimalų leistiną sportininkų skaičių, nors tokių pajėgių žaidėjų turinčių šalių kaip Vengrija ar Baltarusija rinktinės – kuklesnės. Tegu mūsiškiai pasižiūri, kaip tas čempionatas atrodo“, – aiškino LSTA prezidentas.

Kartu su Lietuvos delegacija vyks moterų ir vyrų komandų treneriai Romualda Garkauskienė bei Raimondas Jackevičius, pasaulio čempionate teisėjausiantys arbitrai Vincas Franckaitis ir Romualdas Franckaitis bei pats R. Balaiša, kuris ketina dalyvauti ITTF konferencijoje.

Stalo teniso pasaulio čempionatai vykdomi kasmet: lyginiais metais vyksta planetos komandinis čempionatas, nelyginiais – asmeninis.

Pasaulio čempionate dalyvausianti Lietuvos rinktinė

Moterys:

Rūta Paškauskienė
Eglė Stuckytė
Ieva Jucevičiūtė
Ingrida Preidžiūtė
Kristina Vaškevičiūtė
(trenerė – Romualda Garkauskienė)

Vyrai

Matas Skučas
Marius Bučys
Kęstutis Žeimys
Tomas Mikutis
Arnoldas Domeika
(treneris – Raimondas Jackevičius)

Dvejetų varžybose žais:

E. Stuckytė – I. Jucevičiūtė
K. Vaškevičiūtė – I. Preidžiūtė
M. Bučys – K. Žeimys
A. Domeika – M. Skučas
M. Bučys – E. Stuckytė
M. Skučas – R. Paškauskienė
K. Žeimys – I. Jucevičiūtė

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją