Antros šių ekipų rungtynės numatomos gegužės 7 dieną Kaune, trečios - gegužės 11 dieną Klaipėdoje.

Jei prireiks ketvirtų rungtynių, jos bus žaidžiamos gegužės 14 dieną Kaune. Jei ir šių rungtynių nepakaks išaiškinti Lietuvos rankinio lygos (LRL) čempionų, tuomet Klaipėdoje gegužės 18 dieną įvyktų lemtinga dvikova.

Statistika:

"Žemaitijos dragūnas" - "Lūšis" - 36:32 (18:12).

"Žemaitijos Dragūnas": Karolis Stropus 7 įvarčiai (iš 7 m - 2), Tadas Stankevičius 6 (1), Arūnas Šrederis, Jonas Truchanovičius ir Gražvydas Juška po 4, Remigijus Vaičikauskas 3 (3), Darius Jasinskas 3, Benas Petreikis ir Justinas Riauba po 1 įvartį.

"Lūšis": Vaidas Drevinskas 8, Modestas Natys ir Saulius Chatkevičius po 7, Lukas Kalasauskas 3, Petras Očikas 3 (2), Mindaugas Mažeika 2, Egidijus Mankus ir Deimantas Daunoravičius po 1 įvartį.

Artūras Juškėnas, "Žemaitijos Dragūno" treneris:

„Nebūčiau nustebęs, jei būtume laimėję ir daugiau nei dešimties įvarčių skirtumu. "Lūšies" ekipa į Klaipėdą atvyko vos aštuoniese, tad nenuostabu, kad pavargo. Žinojome, kad mūsų atsarginių žaidėjų suolelis ilgesnis ir varžovai anksčiau ar vėliau palūš.

Kita vertus, antrą kėlinį sužaidėme prastai: praleidome net 20 įvarčių. Manau, kad viso čempionato metu nesame praleidę tiek įvarčių per antrą kėlinį. Būtent dėl to, jog prasčiau žaidėme antroje rungtynių pusėje, buvo kiek neramu. Gerai, kad lemiamomis akimirkomis jauni žaidėjai nebijojo imtis iniciatyvos ir atsilaikėme.

Tikėjausi pergalės, malonu, kad žaidėjai įvykdė šią užduotį. Tačiau jokiu būdu negalime atsipalaiduoti - laukia įtempta serija“.

Antanas Katkevičius, Kauno "Lūšies" treneris:

„Pavargome, žaidėjai darė daug klaidų. Matau prieš akis visus trūkumus ir žinau, kad tai pataisoma. Mūsų ekipos žaidėjai yra patyrę, nemanau, kad šis pralaimėjimas atsilieps psichologiškai. Turėtume atsigauti ir namuose rungtyniauti jau geriau. Bent jau to tikiuosi. Finalo serija ilga, rankų nuleisti tikrai neketiname“.

Remigijus Vaičikauskas, „Žemaitijos Dragūno“ kapitonas:

„Pirmos rungtynės, tiksliau, pirmoji jų pusė, vyko pagal planą, Antroje šiek tiek žaidimas strigo, trūko kokybės ir tikslumo. Tiesą pasakius, tikėjausi, kad pirmos finalo serijos rungtynės pareikalaus daugiau jėgų. Pirma pergalė svarbi psichologiškai, nors antra dvikova vyks Kaune. Tačiau mums jau ramiau, nei varžovams“.

Mažajame finale - HC „Vilniaus“ pergalė

Mažojo finalo seriją iki dvejų pergalių sėkme pradėjo HC „Vilniaus“ ekipa, išvykoje rezultatu 33:27 (17:11) nugalėjusi aikštės šeimininkus Alytaus "Almeidos-Stronglaso" rankininkus.

Antra dvikova tarp šių ekipų įvyks gegužės 4 dieną Vilniuje, o jei prireiks trečių rungtynių, jos vyks gegužės 8 dieną Alytuje.

Statistika:

Alytaus "Almeida-Stronglasas" - "HC Vilnius" - 27:33 (11:17).

"Almeida-Stronglasas": Tomas Dvareckas 7 įvarčiai, Ramūnas Kalendauskas 5, Linas Paliušis ir Kęstutis Bujanauskas po 4, Rokas Lastauskas, Gintautas Adamkevičius (2) ir Mindaugas Visalga po 2, Žygimantas Micevičius 1 įvartis.

HC „Vilnius“: Marius Panavas 10 (2), Paulius Verbickas - 7, Evaldas Veida 6, Laurynas Palevičius 4, Kęstutis Lapinskas 3, Aurimas Sankauskas, Marius Baranauskas ir Tadas Padolskis po 1 įvartį.

Eugenijus Gimbutas, Alytaus "Almeida-Stronglasas" ekipos treneris:

„Silpnai gynėmės, pirmą kėlinį sužaidėme itin prastai - pelnėme vos 11 įvarčių. Antrame kėlinyje vienu metu buvome palūžę.
Į geriausių ekipų ketveriukę patekome po maždaug 15-16 metų pertraukos - mums tai itin džiugus pasiekimas. Tačiau mūsų komandai tai per sunkus barjeras, per sezoną išeikvojome daug jėgų ir jaučiame nuovargį“.

Andžejus Lysionokas, HC „Vilniaus" treneris:

„Atidirbome gynyboje, geriau sužaidė mūsų vartininkas. Bronzos medaliai jau pasiekiami ranka. Mes - jaunesni ir mūsų atsarginių žaidėjų suolelis - kiek ilgesnis, varžovus išvarginome ir pribloškėme greitomis atakomis.

Dvikova nebuvo įtempta, nors mes valdėme padėtį. Namuose sieksime daug svaresnės pergalės, norėtųsi sutriuškinti varžovus ir čempionatą baigti su trenksmu“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją