Atsakomos rungtynės po savaitės - gegužės 5 dieną - vyks Viljarealyje ir Bragoje.

Rungtynių Porto mieste pradžioje pavojingus momentus sukūrė Nilmaras („Villarreal“) ir Hulkas („Porto“). Aikštėje vyko lygi, bet kiek nuobodoka kova. Įsiminė italo Giuseppe Rossi („Villarreal“) ir kolumbiečio Freddy Guarino („Porto“) pastangos 35-ą ir 38-ą minutėmis. Kėlinio pabaigoje, kai rodėsi iniciatyvą perėmė portugalai ir rimtus išpuolius surengė Cristianas Rodriguezas ir F. Guarinas, „Villarreal“ futbolininkai per kontrataką pelnė pirmą įvartį. 45-ą minutę pasižymėjo Rubenas Gracia Cani - 1:0.

Antras kėlinys prasidėjo „Porto“ klubo atakomis ir 49-ą minutę priešininkų baudos aikštelėje buvo pargriautas kolumbietis Radamelis Falcao, kuris pats realizavo 11 metrų baudinį - 1:1. Tai buvo 12-as rezultatyviausio Europos lygos futbolininko R. Falcao įvartis turnyre.

Netrukus, 61-ą minutę, pasižymėjo F. Guerinas ir persvėrė rezultatą šeimininkų naudai - 2:1. 67-ą minutę trečią įvartį pasiekė R. Falcao - 3:1. Jis 75-ą minutę dar kartą pasiuntė kamuolį į varžovų vartus - 4:1. Įsismaginęs R. Falcao, mačo pabaigoje įmušė ir savo ketvirtą, o komandos penktą įvartį. R. Falcao sąskaitoje iš viso šiose varžybose 16 įvarčių. Po įtikinamos pergalės portugalai jau beveik pateko į turnyro finalą.

„Porto“ 5 - 1 „Villarreal“

45' Ruben Gracia Cani [0 - 1]
49' Radamel Falcao [1 - 1] iš (11 metrų baudinio)
61' Freddy Guarin [2 - 1]
67' Radamel Falcao [3 - 1]
75' Radamel Falcao [4 - 1]
90' Radamel Falcao [5 - 1]

Kitose pusfinalio rungtynėse Lisabonoje į Silvio („Braga“) išpuolį varžovai Javi Garcia ir Saviola („Benfica“) atsakė pavojingais smūgiais. 32-ą minutę „Benfica“ klubo futbolininkas Oscaras Cardozo turėjo dvi galimybes įmušti įvartį, bet jomis nepasinaudojo.

Antrą kėlinį futbolininkai pradėjo labai aktyviai. 50-ą minutę Nivaldo Vieira Jardelis atsidūrė laiku ir vietoje bei įmušė pirmą įvartį 1:0. Tiesa, po trijų minučių svečiai po Vandinho smūgio išlygino skirtumą - 1:1. 59-ą minutę naudingai rungtyniavęs Oscaras Cardozo pelnė antrą įvartį Lisabonos klubui - 2:1. Mačas taip ir baigėsi.

„Benfica“ 2 - 1 „Braga“

50' Nivaldo Vieira Jardel [1 - 0]
53' Vandinho [1 - 1]
59' Oscar Cardozo [2 - 1]

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją