Sidnėjaus olimpinė čempionė numušė 105 lėkšteles iš 125, o nugalėtoju tapęs rusas Aleksejus Alipovas surinko 142 taškus iš 150 galimų. Trečias šioje rungtyje liko Gediminas Kiela (135), o šeštąją vietą užėmė Artūras Belkys (127).

Šios rungties varžybose pirmojoje grupėje antrąją vietą iškovojo Paulius Rakštys, numušęs 79 lėkšteles iš 100.

Apvalioje aikštelėje elito grupėje lietuviai nerungtyniavo, o pirmojoje grupėje nugalėjo Saulius Kukenys, surinkęs 76 taškus iš 100 ir vienu pataikymu aplenkęs Rūtenį Paukštę.

Pasak Lietuvos šaudymo sąjungos generalinio sekretoriaus Vytauto Blonskio, sėkmingiausiai mūsiškiams sekėsi pastaruoju metu itin sparčiai plintančioje naujoje skrendančių taikinių šaudymo rungtyje - vadinamajame "sportinge". Tai artima medžioklės imitacijai šaudymo rungtis, kai taikinių išmetimo aparatai išdėstomi lauke pagal žymiai liberalesnes taisykles, negu olimpinių tranšėjinės ir apvalios aikštelių įrengimų reikalavimai. Čia yra ir "bėgantis zuikis", ir "skrendančios žąsys", "slanka" bei "antis", kurie kiekvienoje šaudykloje "skrenda" ar "bėga" kiek skirtingai.

Nors "sportingas" yra neolimpinė rungtis, bet jau vyksta ir pasaulio bei žemynų čempionatai. Teigiama, kad tokią sportinio šaudymo formą pasaulyje praktikuoja virš 100 milijonų žmonių. Artimiausiu metu "sportingo" federaciją planuojama įkurti ir Lietuvoje.

Būtent šioje rungtyje vyko atkakliausia varžybų dvikova, kai "persišaudyme" dėl 2-3 vietų net po dvidešimties papildomų taiklių šūvių R. Paukštė įveikė Rusijos rinktinės lyderį Aleksejų Alipovą, kuris laikomas vienu iš rimčiausių pretendentų į Atėnų olimpinį auksą tranšėjinėje aikštelėje.

Šios rungties nugalėtoju tapo 85 lėkšteles iš 100 numušęs Algirdas Keršulis, o R. Paukštė ir A. Alipovas pataikė po 83 kartus.

Tarp pirmosios grupės sportininkų pergalę šventė Gediminas Kiela (72), aplenkęs savo rankos taiklumą išbandžiusį V. Blonskį (70).

Iš viso varžybose dalyvavo 68 sportininkai iš Baltarusijos, Latvijos, Rusijos ir Lietuvos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją